Dagens rett
Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.
Aase E. Jacobsen
13 Januar 2018 - 02:00

Selv om torsk og særlig i form av skrei, får veldig mye oppmerksomhet akkurat nå, er også sesongen veldig god for seien. Om vinteren holder den seg helst i kaldere og dypere farvann, og legger bak seg større avstander, noe som er bra for muskulaturen - og dermed fiskekjøttkvaliteten.

Men den må altså (som all annen sjømat) være fersk. Bruk fangstinformasjonen du får i fiskedisken til å sikre deg god fiskeråvare.

Sei bør absolutt få en høyere rangering som ingrediens når festmenyen skal planlegges. 

Lag denne retten og blir overbevist over hvilket potensial sei har. Retten fungerer like godt som en forrett som hovedrett, alene eller i en meny.

Andre spennende måter å utnytte denne flotte fiskeråvaren på finner du her

Få dagens rett som gratis nyhetsbrev  

Sursyltet sei med avokadomos og soyasirup

Sursyltet sei med avokadomos og soyasirup

Fremgangsmåte

Skjær sei i store terninger, og gulrot og pastinakk i tynne strimler. 

Lake:
Finhakk chili. Ha alle ingrediensene til laken i en kasserolle, kok opp og la laken trekke på middels varme ca. 10 minutter. Legg sei, gulrot og pastinakk i kokelaken, gi dem et raskt oppkok, trekk kasserollen av varmen, og avkjøl sei og grønnsaker i laken. 

Avokadomos:
Press saften av lime, og fjern skall og stein fra avokado. Finmos avokadokjøtt sammen med limesaft og olivenolje til en fyldig mos. Smak til med salt og pepper, og rør inn finhakket koriander.

Soyasirup:
Press saften av lime, finhakk koriander og riv ingefær. Bland sammen ingrediensene til soyasirupen og la den trekke i 1 time.

Loff:
Skjær daggammel loff eller lyst brød i stenger. Du kan enten ristet dem i tørr panne eller sprøsteke dem i smør. 

Servering:
Anrett sei og grønnsaker på avokadomos, med litt soyasirup over og små stykker ristet loff ved siden.

Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her