Dagens rett

Tomatris som i India

Ris og tomat blir til den mest smakfulle middagsrett
Foto: (ALLEKO)

Ris og tomat blir til den mest smakfulle middagsrett

Hemmeligheten er indisk krydring, men ikke mer komplisert enn at ingrediensene finnes på de fleste kjøkken.
08 September 2021 - 00:00

Denne retten får sin gode smak fra solmodne tomater, god basmatiris samt selvsagt alle de gode og velkjent krydderne. Løkfrø er kanskje ikke noe du har i krydderhylla, men er lett å få tak i. De kalles også svartfrø, svartkummin eller Nigella sativa som er den latinske benevnelsen og er de svarte prikkene som er på naanbrød. I tilfelle du har lurt på hva det kan være. Løkfrø har imidlertid ingenting med løk å gjøre, siden planten tilhører soleiefamilien. Den er dessuten en veldig gammel krydderurt som har mange egenskaper. Den skal i følge et gammelt munnhell fra Midtøsten hvor den brukes mye, være "medisin mot alle sykdommer unntatt døden". 

Viktigst i denne sammenheng er at den bidrar med sin karakteristiske smak som fyller ut smaksbildet med ingefær, chili og hvitløk.

Se våre andre oppskrifter med denne ingrediensen

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Tomatris som i India

Tomatris som i India

Fremgangsmåte

Varm oljen i en stor kjele og fres løkfrøene i 30 sekunder. Tilsett løk og stek forsiktig i 5 minutter til, til løken er myk.

Ha i etter tur: Tomater, paprika, ingefær, hvitløk, chilipulver, koriander, potet, salt og erter. Stek under stadig omrøring ved middels varme i 5 minutter.

Tilsett risen og rør godt i ca 1 minutt. Tilsett vannet og kok opp. Skru varmen ned, legg på lokk og la risen putre i 12-15 minutter. La risen stå med lokk i ytterligere 5 minutter før servering.

Her finner du veldig mange indiske retter som du må prøve

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi grillet kyllingfilet tropisk karakter med pasjonsfrukt
Dagens rett

Gi grillet kyllingfilet tropisk karakter med pasjonsfrukt

Den får både en omgang med pasjonsfrukt i marinaden og i sausen den serveres med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her