DAGENS RETT: Torskefilet med Parma-skinke og byggotto

Dagens rett Torskefilet med Parma-skinke og byggotto

(Mats Dreyer)

By på en vårlig rett med skrei

Aldri har det vel vært bedre tilgang på den fantastiske råvaren som skrei er, enn akkurat nå. Så ved å servere den i ulike innpakninger kan du spise den oftere uten å gå lei.

Det var akkurat før påske at årets skreifiske virkelig slo til. Tidligere i vinter har det vært mye dårlig vær, og nå koker havet formelig av denne delikatessen. Det er bare et lite problem, hele landet ligger i kombinert påske- og korona-dvale, så etterspørselen er laber. Det kan du gjøre noe med, om ikke akkurat nå i dag, så kanskje så snart påsken er over. Skreisesongen varer ut april, så det er nå det gjelder, og husk at dette er ikke bare er en lekkerbisken som hele verden misunner oss, men også en svært prisgunstig råvare. 

Her kan du lese mer om denne sesongråvaren og finne flere oppskrifter 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Torskefilet med Parma-skinke og byggotto

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 stk
Parma-skinke, skiver
Byggotto:
2 ss

Fremgangsmåte

Skjær torsken i fire porsjonsstykker. Krydre fisken med litt nykvernet sort pepper. Pakk hvert stykke med en skive Prosciutto di Parma. Pensle med 2 ss rapsolje.

Byggotto:
Fres byggryn og løk i 2 ss rapsolje i en kjele i 2 minutter. 

Spe med eplejuicen og kok til byggrynene er møre, i ca. 20-25 minutter.

Legg torskestykkene i en ildfast form og stek i ovnen på 180 grader til fisken er gjennomstekt (ca. 15 minutter).

Dra kjelen med byggryn av varmen og vend inn aspargesbønnene. La stå i 2-3 minutter. Rør inn smør og revet ost.

Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Topp retten med brønnkarse eller friske urter før servering.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her kan du lese mer om denne sesongråvaren og finne flere oppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Foto: Mats Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen