DAGENS RETT: Vegetarisk indisk gryte

Dagens rett Vegetarisk indisk gryte

(ablokhin)

Med denne til middag trenger du ikke kjøtt for å makse smakskraften

Her er det mye krydder som gjør jobben sammen med linser, ris og grønt.

Det indiske kjøkken har veldig mange løsninger for den som vil ha et grønnere middagsforslag. Men det er ikke alltid nødvendig med så mye krydder som i denne indiskinspirerte retten, bare se her: 

Her finner du mer inspirasjon til vegetariske middagsretter 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Indisk kjøttfri rett Addas

Fremgangsmåte

Varm maisolje  i en stor kjele. Tilsett løk, tomater, hvitløk, krydder og vann og la småkoke i ca. 20 min. Smak til med salt.

Kok opp grønne linser med dobbel mengde vann. 

Kok basmatiris etter bruksanvisningen på pakken. 

Når ris og linser er nesten møre, blandes det oppi kjelen med det andre. Og kokes til alt vann er innkokt og retten ser "tørr" ut.

Retten serveres med salat tilsmakt med sitronsaft.

Tips:
Yoghurt eller rømme smaker godt til. Samt ikke minst naanbrød.

Her finner du mer inspirasjon til vegetariske middagsretter 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: ablokhin

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen