Del 5: Alkoholfritt juleøl

Redaksjonen
09 November 2006 - 18:22

Godt alkoholfritt
Og må du velge bort alkoholen, er det ikke synd på deg, for Munkholm Juleøl er et godt alkoholfritt alternativ til julematen.

Alkoholfritt juleøl

-
82 p
Munkholm Juleøl
Ringnes
33 cl
Farge og duft: Kobberbrun. Fin fruktig duft med noe malt, buljong og humle.
Smak: Fruktig med godt skum, noe bitterhet og krydder i finishen.
Mat: Allround.
Vurdering: Et godt alkoholfritt juleøl spesielt til mat.

-
81 p
Munkholm Spesial - til julens fiskeretter
Ringnes
33 cl
Farge og duft: Brungyllen. Fruktig blomsteraktig duft.
Smak: Saftig anslag, god friskhet, noe krydder og urter, fin bitterhet i finishen.
Mat: Ikke for kraftige retter, gjerne koldtbord eller julefrokosten.
Vurdering: Et friskt og godt alkoholfritt juleøl.

+
79 p
Santa Clausthaler
Hansa Borg Bryggerier
33 cl
Farge og duft: Bronsjebrun. Mye duft i retning krydder, kjøttpølse og malt.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, en del sødme, lett bitterhet mot slutten.
Mat: Salt mat.
Vurdering: Et mykt og sødmefylt alkoholfritt øl.

+
79 p
Munkholm Spesial - til julens kjøttretter
Ringnes
33 cl
Farge og duft: Mørk brun. Stor duft av blant annet røykt kjøtt og tørket frukt.
Smak: Mildt anslag, litt vandig i midten, ok syre, noe bitterhet mot slutten.
Mat: Lette retter.
Vurdering: Helt greit alkoholfritt alternativ.

+
69 p
Aass Jule UTEN
Aass Bryggeri
33 cl
Farge og duft: Lys brun. Noe malt og humle samt rugbrød og kjøttgryte i duften.
Smak: Mildt med flatt skum og lav syre, svak bitterhet, mangler julepreg.
Vurdering: Ikke spesielt vellykket.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her