Del 5: Alkoholfritt juleøl

Redaksjonen
09 November 2006 - 18:22

Godt alkoholfritt
Og må du velge bort alkoholen, er det ikke synd på deg, for Munkholm Juleøl er et godt alkoholfritt alternativ til julematen.

Alkoholfritt juleøl

-
82 p
Munkholm Juleøl
Ringnes
33 cl
Farge og duft: Kobberbrun. Fin fruktig duft med noe malt, buljong og humle.
Smak: Fruktig med godt skum, noe bitterhet og krydder i finishen.
Mat: Allround.
Vurdering: Et godt alkoholfritt juleøl spesielt til mat.

-
81 p
Munkholm Spesial - til julens fiskeretter
Ringnes
33 cl
Farge og duft: Brungyllen. Fruktig blomsteraktig duft.
Smak: Saftig anslag, god friskhet, noe krydder og urter, fin bitterhet i finishen.
Mat: Ikke for kraftige retter, gjerne koldtbord eller julefrokosten.
Vurdering: Et friskt og godt alkoholfritt juleøl.

+
79 p
Santa Clausthaler
Hansa Borg Bryggerier
33 cl
Farge og duft: Bronsjebrun. Mye duft i retning krydder, kjøttpølse og malt.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, en del sødme, lett bitterhet mot slutten.
Mat: Salt mat.
Vurdering: Et mykt og sødmefylt alkoholfritt øl.

+
79 p
Munkholm Spesial - til julens kjøttretter
Ringnes
33 cl
Farge og duft: Mørk brun. Stor duft av blant annet røykt kjøtt og tørket frukt.
Smak: Mildt anslag, litt vandig i midten, ok syre, noe bitterhet mot slutten.
Mat: Lette retter.
Vurdering: Helt greit alkoholfritt alternativ.

+
69 p
Aass Jule UTEN
Aass Bryggeri
33 cl
Farge og duft: Lys brun. Noe malt og humle samt rugbrød og kjøttgryte i duften.
Smak: Mildt med flatt skum og lav syre, svak bitterhet, mangler julepreg.
Vurdering: Ikke spesielt vellykket.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her