Del 5: Alkoholfritt juleøl

Redaksjonen
09 November 2006 - 17:22

Godt alkoholfritt
Og må du velge bort alkoholen, er det ikke synd på deg, for Munkholm Juleøl er et godt alkoholfritt alternativ til julematen.

Alkoholfritt juleøl

-
82 p
Munkholm Juleøl
Ringnes
33 cl
Farge og duft: Kobberbrun. Fin fruktig duft med noe malt, buljong og humle.
Smak: Fruktig med godt skum, noe bitterhet og krydder i finishen.
Mat: Allround.
Vurdering: Et godt alkoholfritt juleøl spesielt til mat.

-
81 p
Munkholm Spesial - til julens fiskeretter
Ringnes
33 cl
Farge og duft: Brungyllen. Fruktig blomsteraktig duft.
Smak: Saftig anslag, god friskhet, noe krydder og urter, fin bitterhet i finishen.
Mat: Ikke for kraftige retter, gjerne koldtbord eller julefrokosten.
Vurdering: Et friskt og godt alkoholfritt juleøl.

+
79 p
Santa Clausthaler
Hansa Borg Bryggerier
33 cl
Farge og duft: Bronsjebrun. Mye duft i retning krydder, kjøttpølse og malt.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, en del sødme, lett bitterhet mot slutten.
Mat: Salt mat.
Vurdering: Et mykt og sødmefylt alkoholfritt øl.

+
79 p
Munkholm Spesial - til julens kjøttretter
Ringnes
33 cl
Farge og duft: Mørk brun. Stor duft av blant annet røykt kjøtt og tørket frukt.
Smak: Mildt anslag, litt vandig i midten, ok syre, noe bitterhet mot slutten.
Mat: Lette retter.
Vurdering: Helt greit alkoholfritt alternativ.

+
69 p
Aass Jule UTEN
Aass Bryggeri
33 cl
Farge og duft: Lys brun. Noe malt og humle samt rugbrød og kjøttgryte i duften.
Smak: Mildt med flatt skum og lav syre, svak bitterhet, mangler julepreg.
Vurdering: Ikke spesielt vellykket.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her