Del 5: Alkoholfritt juleøl

Redaksjonen
09 November 2006 - 17:22

Godt alkoholfritt
Og må du velge bort alkoholen, er det ikke synd på deg, for Munkholm Juleøl er et godt alkoholfritt alternativ til julematen.

Alkoholfritt juleøl

-
82 p
Munkholm Juleøl
Ringnes
33 cl
Farge og duft: Kobberbrun. Fin fruktig duft med noe malt, buljong og humle.
Smak: Fruktig med godt skum, noe bitterhet og krydder i finishen.
Mat: Allround.
Vurdering: Et godt alkoholfritt juleøl spesielt til mat.

-
81 p
Munkholm Spesial - til julens fiskeretter
Ringnes
33 cl
Farge og duft: Brungyllen. Fruktig blomsteraktig duft.
Smak: Saftig anslag, god friskhet, noe krydder og urter, fin bitterhet i finishen.
Mat: Ikke for kraftige retter, gjerne koldtbord eller julefrokosten.
Vurdering: Et friskt og godt alkoholfritt juleøl.

+
79 p
Santa Clausthaler
Hansa Borg Bryggerier
33 cl
Farge og duft: Bronsjebrun. Mye duft i retning krydder, kjøttpølse og malt.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, en del sødme, lett bitterhet mot slutten.
Mat: Salt mat.
Vurdering: Et mykt og sødmefylt alkoholfritt øl.

+
79 p
Munkholm Spesial - til julens kjøttretter
Ringnes
33 cl
Farge og duft: Mørk brun. Stor duft av blant annet røykt kjøtt og tørket frukt.
Smak: Mildt anslag, litt vandig i midten, ok syre, noe bitterhet mot slutten.
Mat: Lette retter.
Vurdering: Helt greit alkoholfritt alternativ.

+
69 p
Aass Jule UTEN
Aass Bryggeri
33 cl
Farge og duft: Lys brun. Noe malt og humle samt rugbrød og kjøttgryte i duften.
Smak: Mildt med flatt skum og lav syre, svak bitterhet, mangler julepreg.
Vurdering: Ikke spesielt vellykket.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her