Ukens kake
Den perfekte morsdagskake

Den perfekte morsdagskake

En marsipankake kan fylles med akkurat de smakene du liker. Denne oppskriften med aprikos og valnøtt vil blidgjøre mange mammaer.
06 Februar 2014 - 13:10

I mine øyne er en marsipankake en skikkelig festkake. Det blir liksom ikke fest uten en slik kake på kakebordet. Det er også derfor jeg alltid lager en marsipankake på morsdagen. I år er heller ikke noe unntak.

Andre gode morsdagskaker

Det flotte med en marsipankake er at du kan variere fyllet i det uendelige. Dermed kan du lage kaken helt etter «mottakerens» smak. Jeg kjenner en mamma som elsker banan og sjokolade. For å blidgjøre henne, er en kake fylt med banankrem og sjokolademousse veien å gå.

Slik lager du sjokolademousse

En annen mamma jeg vet om digger jordbær og hvit sjokolade, som for øvrig er en killerkombinasjon i en kake.

Min kake skal gis til en herlig mamma som elsker den tradisjonelle marsipankaken med vaniljekrem og valnøtt. Noen kaller også denne kaken for lukket valnøtt.

TIPS:  Et marsipanlokk legges perfekt på en kake om det kjevles dobbelt så stort som kakens størrelse. Da unngår du å få folder nede på kanten. Jo mer erfaren baker du er jo mindre lokk kan du kjevle. Se flere kokketips

Morsdagskake

Morsdagskake

Fremgangsmåte

Sukkerbrødbunn:
Pisk egg og sukker til eggedosis og sikt det tørre i. Rør forsiktig. Fyll en form på 20 cm og stek den på 175 grader i 30 minutter. Avkjøl.
 
Vaniljekrem:
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.

Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Kok dette opp.

Ha resten av melken og maisenna i en liten bolle og rør til det er klumpfritt. Visp inn eggeplommene i maisennablandingen. Hell 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeblandingen. Hell dette til slutt tilbake i kjelen og kok opp kremen.

La kremen småkoke i 1 minutt, men pass på at det ikke brenner seg på bunnen. Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl. Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.

Sette sammen kaken:
Del sukkerbrødet i 3 like store deler.

Pisk kremfløten opp til myk konsistens. Ta ut ¼ av kremen og bland dette med den avkjølte vaniljekremen.

Legg det nederste laget med sukkerbrød på et kakefat og pensle det med aprikossyltetøy eller annet syltetøy. Ha vaniljekremen oppå og legg et lag til med sukkerbrød over. Pensle på nytt syltetøy på bunnen og legg halvparten av kremen som er igjen i bollen oppå. Strø hakkede valnøtter på kremen og dekk dette med siste lag sukkerbrød.

Dekk hele kaken med siste halvpart av krem.

Kjevle ut et marsipanlokk på ca 30-40 cm og legg dette over kaken. Sørg for at lokket ikke har folder på sidene.

Pynt med roser og glasur på toppen.

Tips: Et marsipanlokk legges perfekt på en kake om det kjevles dobbelt så stort som kakens størrelse. Da unngår du å få folder nede på kanten. Jo mer erfaren baker du er jo mindre lokk kan du kjevle.
 
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her