Den perfekte morsdagskake

Den perfekte morsdagskake

En marsipankake kan fylles med akkurat de smakene du liker. Denne oppskriften med aprikos og valnøtt vil blidgjøre mange mammaer.

I mine øyne er en marsipankake en skikkelig festkake. Det blir liksom ikke fest uten en slik kake på kakebordet. Det er også derfor jeg alltid lager en marsipankake på morsdagen. I år er heller ikke noe unntak.

Andre gode morsdagskaker

Det flotte med en marsipankake er at du kan variere fyllet i det uendelige. Dermed kan du lage kaken helt etter «mottakerens» smak. Jeg kjenner en mamma som elsker banan og sjokolade. For å blidgjøre henne, er en kake fylt med banankrem og sjokolademousse veien å gå.

Slik lager du sjokolademousse

En annen mamma jeg vet om digger jordbær og hvit sjokolade, som for øvrig er en killerkombinasjon i en kake.

Min kake skal gis til en herlig mamma som elsker den tradisjonelle marsipankaken med vaniljekrem og valnøtt. Noen kaller også denne kaken for lukket valnøtt.

TIPS:  Et marsipanlokk legges perfekt på en kake om det kjevles dobbelt så stort som kakens størrelse. Da unngår du å få folder nede på kanten. Jo mer erfaren baker du er jo mindre lokk kan du kjevle. Se flere kokketips

Morsdagskake

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

Sukkerbrødbunn
4 stk
0.5 dl
0.5 dl
Vaniljekrem
2 dl
0.5 dl
0.75 dl
Pynt

Fremgangsmåte

Sukkerbrødbunn:
Pisk egg og sukker til eggedosis og sikt det tørre i. Rør forsiktig. Fyll en form på 20 cm og stek den på 175 grader i 30 minutter. Avkjøl.
 
Vaniljekrem:
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.

Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Kok dette opp.

Ha resten av melken og maisenna i en liten bolle og rør til det er klumpfritt. Visp inn eggeplommene i maisennablandingen. Hell 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeblandingen. Hell dette til slutt tilbake i kjelen og kok opp kremen.

La kremen småkoke i 1 minutt, men pass på at det ikke brenner seg på bunnen. Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl. Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.

Sette sammen kaken:
Del sukkerbrødet i 3 like store deler.

Pisk kremfløten opp til myk konsistens. Ta ut ¼ av kremen og bland dette med den avkjølte vaniljekremen.

Legg det nederste laget med sukkerbrød på et kakefat og pensle det med aprikossyltetøy eller annet syltetøy. Ha vaniljekremen oppå og legg et lag til med sukkerbrød over. Pensle på nytt syltetøy på bunnen og legg halvparten av kremen som er igjen i bollen oppå. Strø hakkede valnøtter på kremen og dekk dette med siste lag sukkerbrød.

Dekk hele kaken med siste halvpart av krem.

Kjevle ut et marsipanlokk på ca 30-40 cm og legg dette over kaken. Sørg for at lokket ikke har folder på sidene.

Pynt med roser og glasur på toppen.

Tips: Et marsipanlokk legges perfekt på en kake om det kjevles dobbelt så stort som kakens størrelse. Da unngår du å få folder nede på kanten. Jo mer erfaren baker du er jo mindre lokk kan du kjevle.
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen