Denne barberaen er av barolokaliber

Denne barberaen er av barolokaliber

Så er det ikke hvilken som helst produsent som står bak.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Ezio Trinchero er kjent for å gjøre tingene på sin egen måte. Han er ganske alene om å la barbera ligge så lenge i fat som han gjør.

Fantastisk og unik barbera

Jeg har tidligere beskrevet i svært positive vendinger hans rimeligste barbera. Som fortsatt er et veldig godt kjøp selv om prisen nå er tilbake på «normalt» nivå.

Les mer om hvordan Ezio jobber

Men først nå fikk jeg muligheten til å smake juvelen i kronen til Ezio – og  Trinchero Vigna del Noce Barbera d'Asti 2006 (18206) gir så absolutt mersmak. En superkul vin med en imponerende syrestruktur og stor fruktfylde som balanserer det hele veldig godt. Dette er en vin du serverer til rikere viltretter. Den er så absolutt drikkeklar, men den vil helt klart leve lenge i en kjeller nær deg.

Helstøpt naturvin

300 kroner for en barbera høres kanskje mye ut, men i dette tilfellet må du glemme druetypen og heller tenke på vinen du får i glasset.

Den kommer fra en veldig gammel vinmark, plantet i 1929 og som aldri er sprøytet eller kunstgjødslet. Noe som faktisk er ganske sensasjonelt i et område som har vært preget av ganske intensiv druedyrking - i hvert fall deler av denne tiden. Vinmarken ligger slik til i landskapet at den ikke forurenses av omkringliggende parseller.

Den er derfor en helstøpt naturvin, også i vinkjelleren er det naturen som får bestemme. Den gjærer uten tilsetting av gjær og får ligge lenge på drueskallene. Faktisk så lenge som 50 dager hvilket forklarer den nebbiololignende tanninstrukturen. Modningen fant sted først i sement i ett år og deretter i gamle 5000 liters fat i 4 år. Vinen ble tappet i januar 2012 og ble først da tilsatt litt svovel som beskyttelse.

 

Også som blandingsvin

Den lange modningstiden gjør at dette er en vin som er flott å drikke nå, men som altså tåler å ligge i mange år til. Den bør uansett dekanteres siden den ikke ble filtrert ved flasketapping.

Eksperimentvillige Ezio laget en gang en vin med navn Rosso del Noce, som er noe så spesielt som en miks av like deler Vigna del Noce fra årgangene 1997, 1998, 1999 og 2001. En vinstil som skal være veldig gammel, men ikke lenger særlig utbredt. Men noen lager den heldigvis fortsatt.

Denne produsentens Russ Vino Rosso er en veldig kul utgave

Produktfoto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Trinchero Vigna del Noce Barbera d'Asti 2006

Produsent:
Trinchero
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
300,00 kr
Varenummer:
18206
91 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen