Slik skal barolo smake

Slik skal barolo smake

Disse baroloene byr på imponerende valuta for pengene. Men vær tålmodig.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Vinene til Giacomo Anselma er nemlig svært lagringsdyktige. Kombinasjonen av tradisjonell framstilling, økologisk druedyrking, modning på bunnfallet i store fat og ingen filtrering, sørger for dette. Og samtidig for at Serralunga-karakteren kommer til sin rett.

Ren magi

Først og fremst gjennom Giacomo Anselma Vigna Rionda Barolo 2007 (95782) som jo er denne landsbyens store stjerne. Anselma disponerer det midterste og mest ettertraktete partiet av denne vinmarken. I hendene på Franco Anselma blir dette ren magi. Og til en pris som må betegnes som knallgod.

Les mer om Vigna Rionda

Anselmas «vanlige» barolo,  Giacomo Anselma Barolo 2008 (95781) er ikke som «vanlige baroloer» flest, nemlig en miks av druer fra flere vinmarker, men derimot fra vinmarken Collaretto. Kvaliteten er svært høy også her og prisen svært gunstig.

Mer enn barolo

Som det ultratradisjonelle vinhuset Anselma er, lages det selvsagt også andre viner. Deres Anselma Langhe Nebbiolo 2011 (99648) er utmerket, blandingsvinen Giacomo Anselma Russ Vino Rosso (99646) er skikkelig kul, og Giacomo Anselma Barbera d'Alba 2012 (99652) er passe rustikk.

Les mer om ultratradisjonelle baroloer

Anselma er fortsatt bitteliten, bare 2,5 hektar, og 50.000 flasker årlig, så det er vanskelig å forstå at de kan leve av det. Vi snakker vel her om ekte piemontesisk nøysomhet og ikke minst arbeidsomhet, familien driver i tillegg en veldig tradisjonell hotell-restaurant, Trattoria Italia, midt på torget i Serralunga. Den feirer snart 100 års sammenhengende drift.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Giacomo Anselma Barolo Riserva Vigna Rionda 2010

Produsent:
Giacomo Anselma
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
707,70 kr
Varenummer:
9578201
97 Poeng
Les smaksnotatene »

Giacomo Anselma Barolo 2010

Produsent:
Giacomo Anselma
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
452,20 kr
Varenummer:
9578101
93 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen