dessert
Dessert kan være like sunn som frokosten

Dessert kan være like sunn som frokosten

Havrevafler med kesam og friske bær er noe alle vil glede seg til. Både den som kutter ned på det søte og den som vanligvis ikke får det søtt nok.
Aase E. Jacobsen
15 Januar 2016 - 10:56

Det er ikke så mye som skal til for å lage en søt avslutning på måltidet - uten å bruke noe særlig sukker. Tilbudet av frisk frukt er jo stort også på denne tiden av året, og den trenger sjelden ekstra søtning. 

Det gjør jo heller ikke vaflene eller kesamen som begge bidrar med melkesukker. 

Men det er selvsagt lov å ha litt sukker i både røren og fruktblandingen. 

Se våre andre oppskrifter på vafler

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Havrevafler med krem og friske bær

Havrevafler med krem og friske bær

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret og avkjøl lett. Pisk eggene lett. Rør inn egg og smør i de tørre ingrediensene i en bolle. Visp til en jevn røre.
  2. La den stå i minst 15 minutter før du steker 8 vafler i et godt oppvarmet jern (høyeste temperatur). Avkjøl på rist. Vaflene er sprøest mens de fortsatt er lune, men kan varmes opp på rist i ovnen.
  3. Kesamkrem:
    Bland kesam med vaniljesukker og smak til med sukker/stevia.
  4. Frukt:
    Del bær/frukt i passe biter. Siden acai-frukt kommer i fryst form, må du ta dne ut litt før. Form kuler med iskremskjeen.

Servering:
Legg en vaffel på hver skål/tallerken. Legg en god skje med kesamkrem på hver vaffel. Fordel frukten oppå. Legg en vaffel på toppen.

Tips1: 
Hvis du synes det er for mye smør, kan du godt redusere mengden, men da blir ikke vaflene sprø.

Tips2:
Har du ikke havremel i huset, lager du det selv ved å kjøre det i blenderen.

Flere oppskrifter med vafler du må prøve

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her