Ukens kake
Dette bruker du rester av gresskar til - og den smaker like godt som den ser ut

Dette bruker du rester av gresskar til - og den smaker like godt som den ser ut

Gresskar kan brukes i langt flere søte settinger enn pai. Denne oppskriften på dessert for eksempel.
31 Oktober 2024 - 11:00

Kjøper du et helt gresskar - og det bør du gjør selv om du ikke skal lage halloweenlykt - får du mye gresskarmasse som kan brukes i en rekke retter.

Sylting, suppe,  andre salte retter og pai er en ting.

Se alt det andre gode du kan lage av gresskar

Gresskarkjøttet smaker også veldig godt i desserter når det søtes opp og får litt bidrag fra krydder. Som i denne oppskriften. Den er for øvrig inspirert av de lekre yoghurtfrokostene du finner i kaffebarenes kjøledisker. 

Gresskar og yoghurtpannacotta med nøttemuesli

Gresskar og yoghurtpannacotta med nøttemuesli

Fremgangsmåte

  1. Nøttemuesli:
    Varm ovnen til 165 grader. Blant alt i en stor bolle.
  2. Rør godt og fordel utover en bakeplate eller langpanne.
  3. Sett i ovnen og la stå i 20 minutter.
  4. Rør en gang underveis.
  5. Pass på at ikke noe blir brent. Avkjøl.
  6. Gresskar:
    Bland alt i en kjele og kok opp.
  7. La trekke i 10 minutter slik at mesteparten av væsken er fordampet.
  8. Avkjøl.
  9. Smak til med eventuelt mer sukker. 
  10. Yoghurtpannacotta:
    Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
  11. Varm opp litt av limejuicen og løs opp gelatinen i dette.
  12. Ha i resten av limejuicen.
  13. Bland yoghurt og honning og rør inn den oppløste gelatinen.
  14. La stå i 20 minutter i kjøleskap for å sette seg.
  15. Sette sammen:
    Legg gresskar, pannacotta og muesli lagvis i høye dessertskåler.
  16. Sett kaldt i 5-10 minutter.
  17. Hvis glassene blir stående lengre, mister mueslien sprøheten.

Har du lyst på en annen kake eller dessert så se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her