Når vi feirer karneval, vil vi ikke bruke for mye energi på drikkefølget. Det skal selvsagt gjøre jobben med maten men også helst være ukomplisert og rimelig. Klippfiskgryten stiller også sine krav til vinen, nemlig at den hvis den er hvit må være fruktig, og helst i retning tropisk frukt, den må være frisk og ikke for kraftig. I rød utgave må den også være fruktig i retning røde bær, ha gode syrer, og nærmest tanninfri. Og øl er selvsagt helt perfekt til - om du følger våre råd.

Vin i alle fasonger

For å begynne med det hvite først. En riesling av typen feinherb, ganske tørr men ikke helt, er tingen. Geil Bechtheimer Riesling Spätlese Feinherb 2015 og Weing. Staffelter Hof Paradies Riesling Feinherb 2015 har det som trengs av fylde og sødme til å matche fisken og det tropiske innslaget. 

En vin som er enda lettere å få tak i og som har mange av de samme egenskapene, bare litt enklere, er Viña Esmeralda 2015en svært eksotisk vin, og en skikkelig tropisk fruktsalat med fint innslag av krydder uten at smaksopplevelsen blir for sødmefylt. Den er dessuten virkelig billig. 

Hvis du vil ha en rødvin, er det lurt å velge en fersk stil med mye sødmefylt bærfrukt, men altså ikke en søt vin. 

Villa Wolf Pinot Noir 2015 er en veldig god følgesvenn til denne retten - om du insisterer på rødvin altså. Det er også Musella Valpolicella Superiore 2014.

Hvis øl er tingen, er det mye godt å velge blant. Det må ikke være for mektig eller for humlepreget, og heller ikke for lett. 

Amundsen Lush Rasp & Lime berliner og Oskar Blues Mama's Little Yella Pils er i det letteste laget, men det er det perfekte partyøl. I hvert fall når tema er Rio-karneval.  Aja Vestmølle Tripel derimot har mye av alt og er et veldig godt matøl. 

Ægir Bæver Double White IPA har også mye av alt, litt i det kraftigste laget til å være tørsteslukker, men smaker godt til en rett som den brasilianske klippfiskgryta.

På den neste siden finner du oppskriften på caipirinha som hører med til en karnevalsfest 

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her