Når vi feirer karneval, vil vi ikke bruke for mye energi på drikkefølget. Det skal selvsagt gjøre jobben med maten men også helst være ukomplisert og rimelig. Klippfiskgryten stiller også sine krav til vinen, nemlig at den hvis den er hvit må være fruktig, og helst i retning tropisk frukt, den må være frisk og ikke for kraftig. I rød utgave må den også være fruktig i retning røde bær, ha gode syrer, og nærmest tanninfri. Og øl er selvsagt helt perfekt til - om du følger våre råd.

Vin i alle fasonger

For å begynne med det hvite først. En riesling av typen feinherb, ganske tørr men ikke helt, er tingen. Geil Bechtheimer Riesling Spätlese Feinherb 2015 og Weing. Staffelter Hof Paradies Riesling Feinherb 2015 har det som trengs av fylde og sødme til å matche fisken og det tropiske innslaget. 

En vin som er enda lettere å få tak i og som har mange av de samme egenskapene, bare litt enklere, er Viña Esmeralda 2015en svært eksotisk vin, og en skikkelig tropisk fruktsalat med fint innslag av krydder uten at smaksopplevelsen blir for sødmefylt. Den er dessuten virkelig billig. 

Hvis du vil ha en rødvin, er det lurt å velge en fersk stil med mye sødmefylt bærfrukt, men altså ikke en søt vin. 

Villa Wolf Pinot Noir 2015 er en veldig god følgesvenn til denne retten - om du insisterer på rødvin altså. Det er også Musella Valpolicella Superiore 2014.

Hvis øl er tingen, er det mye godt å velge blant. Det må ikke være for mektig eller for humlepreget, og heller ikke for lett. 

Amundsen Lush Rasp & Lime berliner og Oskar Blues Mama's Little Yella Pils er i det letteste laget, men det er det perfekte partyøl. I hvert fall når tema er Rio-karneval.  Aja Vestmølle Tripel derimot har mye av alt og er et veldig godt matøl. 

Ægir Bæver Double White IPA har også mye av alt, litt i det kraftigste laget til å være tørsteslukker, men smaker godt til en rett som den brasilianske klippfiskgryta.

På den neste siden finner du oppskriften på caipirinha som hører med til en karnevalsfest 

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her