Dette er påskevinen

Dette er påskevinen

Denne spanske rødvinen byr på veldig mye smak for pengene og er å få i alle polutsalg.

Få Ukens vin som nyhetsbrev . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Baltasar Garnacha Viñas Viejas 2011 (20888) er en fyldig vin med saftig mørk frukt, tørr og frisk med fint innslag av krydder og lakris. Akkurat slik en påskevin skal være. Den egner seg nemlig både for vinkos foran peisen eller i sofakroken. Den kan samtidig følge de aller fleste kjøttretter fra påskens lammeretter til grillmat – om utetemperaturen tillater det.

I vår store påskemeny finner du mange gode oppskrifter

Dessuten er den å få i alle polutsalg, så nær som to, så sannsynligheten for å gå tomhendt ut av nærmeste polutsalg er minimal.

Den kommer fra et litt bortgjemt område i det nordøstlige Spania, Calatayud, som først fikk DO-status i 1990. Produsenten er et kooperativ som disponererover 1300 av områdets totalt 5600 hektar.

Her kan du lese mer om områdets kvaliteter

Her er det garnacha som råder og ofte fra gamle vinstokker som i dette tilfellet. Og da blir det svært ofte et godt resultat. Uten at det påvirker prisen i særlig grad. Calatayud har ennå ikke fått det renommeløftet som er blitt mange andre områder til del, hvilket i mange tilfeller fører til økte priser.

Les mer om garnacha i vårt drueleksikon

Og det til tross for at garnacha kan spores helt tilbake til år 153 f.Kr. Det skal godt gjøres å ha lengre tradisjoner enn dette.

Enn så lenge kan vi glede oss over denne prisgunstige og ikke minst smaksrike vinen.

Produktfoto: Roger Kolbu (Apéritif)

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Baltasar Garnacha Viñas Viejas 2018

Produsent:
Bod. San Alejandro
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Calatayud
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
2088801
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen