Godbiter i pollisten
Disse champagnene får du garantert tak i til 17. mai

Disse champagnene får du garantert tak i til 17. mai

I år gjelder det å planlegge inntaket av champagne godt, for fredag er absolutt siste sjanse til å skaffe bobler til langhelga som avsluttes med selveste nasjonaldagen.
Aase E. Jacobsen
11 Mai 2016 - 13:45

Når 17. mai følger rett etter pinse, blir det et problem for den som ikke har tenkt langsiktig for å fylle opp kjøleskapet med godt drikke. Polet er nemlig stengt både den 14. og den 16. mai. Så fredag 13. mai er siste mulighet. Og selv om det er både fredag og den 13., står lykken deg (forhåpentligvis) bi, for det finnes veldig gode løsninger i de aller fleste polutsalg.

Det aller beste kjøpet er utvilsomt A.D. Coutelas Louis Victor Fût de Chéne Brut, en champagne i virkelig toppklasse, men til en liten pris. Og som finnes i 225 polutsalg. Her får du veldig god kompleksitet og en strålende matvin som kan følge hele 17. mai-menyen. Bortsett fra kakene, selvsagt. Men de får være i fred mens du har denne champagnen i glasset, for dette er rett og slett imponerende håndarbeid.

Les mer om hvorfor denne champagnen er så utrolig god

Hvis det er for mye både av penger og smak, er E. Michel Premier Cru Extra Brut fortsatt et av de aller beste champagnekjøpene, både blant de med og uten fast hylleplass. Den er dessuten moteriktig knusktørr og er samtidig en veldig god representant for champagne laget av en druesort, i dette tilfellet chardonnay. Siden den er den mest etterspurte av de tre viktigste druesortene i Champagne, er denne vinen et ekstra godt kjøp.

Den finnes i 107 polutsalg, så sannsynligheten er stor for at du får tak i den. Men om det skulle mislykkes, er Chapuy Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut et alternativ. Den finnes i samtlige polutsalg, bortsett fra de ni aller minste. Den er laget av samme drue og er like knusktørr, men har like fullt en lett fruktsødme som gjør den lett å drikke og like.

«Kriseløsningen»

Charlemagne Blanc de Blancs Réserve er også et godt valg i versjonen som finnes i til sammen 162 polutsalg. Alexandre Bonnet Grand Reserve Brut har maksimal spredning – i samtlige 306 polbutikker. Den er litt søtere enn de andre, men for de fleste formål og for de fleste ganer gjør den en god jobb.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her