En skikkelig god IPA

En skikkelig god IPA

Ikke les baketiketten på denne ølflasken. Du må i hvert fall ikke la deg skremme av de 100 IBU-ene, for humlebruken er veldig godt balansert.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Lervigs Rye IPA (94965) har i følge bryggeriet et bitterinnhold, såkalt IBU, på mer enn 100. Det tilhører dermed kategorien Imperial IPA eller Double IPA (DIPA) som er den mest humlepregete og bitre av alle ølkategorier.

Svært harmonisk

I motsetning til mange i denne kategorien er Lervigs utgave usedvanlig harmonisk når det kommer til bitterheten. Humlearomaene er godt til stede men ikke påtrengende, og bitterheten er godt pakket inn i fylde, friskhet og et nydelig kremaktig skum.

Smak Norges beste øl

Rett og slett et skikkelig godt laget øl som smaker fortreffelig alene, men som også hører hjemme på matbordet. Og det er det ikke mange DIPA-er som gjør. Blir bitterheten for uttalt tar den knekken på de gode smakene i maten.

Les mer om IPA

Lervig Rye IPA derimot bør prøves til gode retter med kylling, gjerne med fløtesaus, eller sjømat med hummersaus.

Ekstra fylde fra havre

Bitterheten kommer fra humletypene Chinook, Citra og Centennial som alle er såkalt høyalfasyre-humler. De to første er de som bidrar aller mest til bitterheten, mens Citra er den mest aromatiske av de tre.

Les mer om humle

Det er brukt rugmalt som navnet antyder, i tillegg til til byggmalt og umaltet havre. Denne siste ingrediensen bidrar med ekstra fylde til ølet takket være havrens høyere innhold av proteiner og fett samt det faktum at stivelsen ikke er brutt ned når det er umaltet.

Les mer om malt i øl

Bestill ølet med en gang
Ønsker du å bestille trykker du bare på ølnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte øl er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Lervig Rye IPA

Produsent:
Lervig Aktiebryggeri
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.330l
Land:
Norge
Område:
Rogaland
Pris:
74,90 kr
Varenummer:
9496502
89 Poeng
Les smaksnotatene »
 Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen