DAGENS RETT: Laks med pepperrotkrem og agurksalat

Dagens rett Laks med pepperrotkrem og agurksalat

En slik vri på laksemiddagen får tennene til å løpe i vann

Oppskriften er fullt gjennomførbar også på en tirsdag, men smaker like godt til fest.

Laks kan varieres i det uendelige. Her har det klassiske følget av agurk og rømme fått en liten twist.

Her finner du de beste lakseoppskriftene

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post

Laks med pepperrotkrem og agurksalat

Fremgangsmåte

Del fiskefileten opp i fire like stykker.

Kok opp vannet med krydder og salt, og la det koke i fem minutter for å trekke ut smak av krydderne.

Ta vannet av varmen og ha fisken i, la trekke i 8 - 10 minutter (fisken kan godt ha en litt rå kjerne).

Ta opp laksen av vannet og la den renne av seg på litt papir før du legger den opp på tallerkenen. Ha litt godt smør på hver av filetene ved servering.

Pepperrotkrem:
Pisk fløte, crème fraîche og sennep stivt og tilsett sitronjuice og ferskrevet pepperrot.
 

Smak til med salt og hvit pepper, og la den gjerne stå noen timer slik at pepperrotsmaken kommer bedre frem.

Agurksalat:
Skrell agurken og lag lange strimler av den på langs med en osthøvel, elller lag vanlige skiver.
 

Bland sammen eddik salt og sukker og pisk inn olivenoljen litt etter litt til du har en god dressing. Hell dressingen over agurken og la marinere i minst en time.

Smak til med salt og nykvernet pepepr rett før servering.

Servering:
Legg opp agurksalaten midt på tallerkenen og legg den posjerte laksen oppå med en skje pepperrotkrem på toppen.

Pynt gjerne med litt grønt og lakserogn.

Flere lekre småretter av fisk finner du her

Tips:
Oppskriften er ment som en forrett, men passer også godt som en hovedrett for to sammen med kokte poteter.

De beste lakserettene finner du her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Klubbkokken serverer: Saltbakt ribbe

Glem alt du har lært – Slik får du saftig ribbe med knasende sprø svor. Hver eneste gang.

Skikkelig sprø svor og saftig svinekjøtt. Finnes det noe deiligere? Den tilfredsstillende følelsen du får når du hører svoren knase, samtidig som svinekjøttet smelter i munnen på deg. Det er ikke rart at ribba har fått hedersplassen på julebordet. Les hele saken

Til toppen