Entrecôte med soppstuing av fritert potetrede
Foto: Matprat.no

Entrecôte med soppstuing av fritert potetrede

Lage et lite rede med pommes frites og saus og stuing. Der skal biffen få sin plass når du legger den på tallerkenen.

Fremgangsmåte

  1. Potetredene:
    Riv mandelpotetene i tynne strimler. Varm opp oljen i en panne til den er frityrvarm og dryss halvparten av potetstrimlene (pommes frites) som et tynt teppe i oljen slik at det dekker hele pannen.
  2. La potetene friteres til de blir gyllenbrune og sprø. Ta potetene ut av oljen med en hullsleiv og legg på et tørkepapir i en stor suppetallerken el. lign. og dryss på litt salt. Lag to slike reder. Dette kan gjøres litt tid i forveien.
  3. Biffen:
    Pepre og salte biffen like før den skal i pannen. Stek biffen som biff skal stekes. I varm panne i godt smør.
  4. På den ene siden til kjøttsaften pipler ut på oversiden, og på den andre siden til det samme skjer. 2-3 minutter på hver side.
  5. Når biffen føles myk inni er den rå, når den begynner å få litt "sprett" er den medium og når den ikke spretter lenger er den død!
  6. Legg biffene rett fra pannen og i aluminiumsfolie i 3-5 minutter for å hvile og samle krefter til måltidet.
  7. Saus/stuing:
    Del løken i båter. Rens og skjær chili i tynne strimler og del vårløkene i fire. Skjær soppen i skiver. Fres først opp løken og soppen. Ha deretter i vårløken og til slutt chilien. Ha så i fløte og kok inn til det begynner å tykne. Smak til med pepper og salt til slutt.
  8. Anretning:
    Legg et potetrede på hver tallerken. Anrett stuingen midt i hvert rede. Del biffene på skrå (hell knivbladet ca. 45 grader på biffen når du skjærer) og anrett de to halvbiffene med de mørkerosa snittflatene synlige på toppen av stuingen. Fordel kjøttkraften fra folien på de to biffene, legg en kvast timian på toppen og server.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Himkok tenker nytt og lanserer cocktail- og designmeny

Designelementene skal sågar auksjoneres den 11. september når de nye cocktailene lanseres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Alle latte-elskere vil like cappuccinokake
Ukens kake

Alle latte-elskere vil like cappuccinokake

Også om du foretrekker svart kaffe, er denne cappuccinokaken en virkelig godbit.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her