Kake
Er dette påskens beste kake?

Er dette påskens beste kake?

I hvert fall har den alt som skal til for å gi kaffekosen riktig påskestemning. Her finner du oppskriften.
Redaksjonen
02 April 2015 - 14:10

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Sprø paibunn med kremet mandelfyll er virkelig godt – og mektig. Så sørg for å ha godt med kaffe. Den kan også serveres som dessert, med vårt forslag til drikke – for øvrig en klassiker av en dessertvin. Siden polet er påskestengt, kan du godt bruke noe av det du har hjemme. Det vil si om du har en portvin av typen tawny eller en madeira (malmsey).

Kan lages uten alle hjelpemidlene

Best av alt er at kaken er veldig lett å lage. Selv med relativt primitive hjelpemidler som på et retro hyttekjøkken (dog er en stekeovn nødvendig).

Denne påskekaken smaker også fortreffelig

Har du ikke mandelkvern eller foodprocessor/blender, kan du kjøpe mandelmel. Dette populære alternativet til mel er nå å få tak i nesten overalt. Melet er laget av skåldete mandler (altså uten skall) og gir derfor et mer delikat utseende på fyllet. Men malte «brune» mandler fungerer også utmerket.  

Prøv en av våre andre søte oppskrifter med mandler

TIPS: Har du ikke noe av utstyret for å male mandler? Legg mandlene i en dobbel plastpose, knyt igjen og kjevle med en kjevle eller glassflaske over posen mange ganger til alt er knust. Det kan ta litt tid, men husk at det er god trim for overarmene. Se flere nyttige kokketips

Påskekake er selvfølgelig gul

Påskekake er selvfølgelig gul

Fremgangsmåte

Deig:
Kna sammen ingrediensene til deigen, og legg den i en plastpose som får hvile 1 time i kjøleskap. Kjevle ut deigen, og trykk den ut i en springform, ca. 25 cm i diameter.

Fyll:
Mal mandlene. Smelt smør/margarin. Visp egg, vaniljesukker og sukker  til eggedosis. Bland inn mandler og smør/margarin. Hell røren i den deigkledde formen. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter.

Pynt:
Avkjøl. Ta kaken ut av formen. Bland sammen melis, vann og konditorfarge til en jevn glasur. Pynt med påskegodt.

 Her finner du veldig mange oppskrifter på kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Her får du svært så praktiske kokketips

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer
Ukens drink
Akevitt Sour

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer

Akevitt er veldig godt som basis for en sour - her i en sommerlig versjon som kan lages med eller uten skum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dagens dessert smaker av sommer og litt til
Ukens kake
Lettlaget sommerdessert

Dagens dessert smaker av sommer og litt til

Sjokolademousse, jordbær og lemoncurd med sprø knuste kjeks er det som trengs for maksimal dessertglede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren
Godbiter i pollisten

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren

Rosso di Montalcino er løsningen, og denne produsenten byr på noe av det beste i denne kategorien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her