Ukens kake
Er dette påskens beste kake?

Er dette påskens beste kake?

I hvert fall har den alt som skal til for å gi kaffekosen riktig påskestemning. Her finner du oppskriften.
10 April 2025 - 11:00

Sprø paibunn med kremet mandelfyll er virkelig godt – og mektig. Så sørg for å ha godt med kaffe. Den kan også serveres som dessert, med vårt forslag til drikke – for øvrig en klassiker av en dessertvin. Siden polet er påskestengt, kan du godt bruke noe av det du har hjemme. Det vil si om du har en portvin av typen tawny eller en madeira (malmsey).

Best av alt er at kaken er veldig lett å lage. Selv med relativt primitive hjelpemidler som på et retro hyttekjøkken (dog er en stekeovn nødvendig).

Denne påskekaken smaker også fortreffelig

Har du ikke mandelkvern eller foodprocessor/blender, kan du kjøpe mandelmel. Dette populære alternativet til mel er nå å få tak i nesten overalt. Melet er laget av skåldete mandler (altså uten skall) og gir derfor et mer delikat utseende på fyllet. Men malte «brune» mandler fungerer også utmerket.  

Prøv en av våre andre søte oppskrifter med mandler

TIPS: Har du ikke noe av utstyret for å male mandler? Legg mandlene i en dobbel plastpose, knyt igjen og kjevle med en kjevle eller glassflaske over posen mange ganger til alt er knust. Det kan ta litt tid, men husk at det er god trim for overarmene. Se flere nyttige kokketips

Påskekake er selvfølgelig gul

Påskekake er selvfølgelig gul

Fremgangsmåte

  1. Deig: Kna sammen ingrediensene til deigen, og legg den i en plastpose som får hvile 1 time i kjøleskap.

  2. Kjevle ut deigen, og trykk den ut i en springform, ca. 25 cm i diameter.

  3. Fyll: Mal mandlene. Smelt smør/margarin.

  4. Visp egg, vaniljesukker og sukker  til eggedosis.

  5. Bland inn mandler og smør/margarin.

  6. Hell røren i den deigkledde formen.

  7. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter.

  8. Pynt: Avkjøl. Ta kaken ut av formen. Bland sammen melis, vann og konditorfarge til en jevn glasur. Pynt med påskegodt

 Her finner du veldig mange oppskrifter på kaker

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her