Poteter er definitivt ikke kjedelig mat, og du lager lett de lekreste retter av knollen. Små ferskpoteter er en deilkatesse som er å få tak i året rundt.
Dagens rett
Foto: (Alf Børjesson)
Ferskpotetsalat med spekeskinke og mozzarella
Hva er vel bedre enn å ta for seg av de herlige norske ferskpotetene og lage denne deilige retten?
18 Juni 2010 - 01:00
Ferskpotetsalat med spekeskinke og mozzarella
Fremgangsmåte
- Kok potetene møre, hell av vannet og la potetene kjøle seg av til de er lune.
- Riv hjertesalaten i grove biter, skyll og rist godt av salaten.
- Del potetene i to, skjær rødløken i tynne ringer, snitt sukkererter i mindre biter, skjær reddiker i tynne skiver og del cherrytomatene i to.
- Legg opp salatbladene på et stort fat eller i en romslig bolle. Fordel de andre grønnsakene og potetene over salaten.
- Legg på mozzarellakuler og ruller av spekeskinke like før servering.
- Drypp over olivenolje, dryss over litt maldonsalt (eller annen gourmetsalt) og nykvernet pepper.
Serveres med godt brød til.
Se mange flere gode salatoppskrifter her
Lyst på spekeskinke i en annen rett
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå