Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Ferskpotetsalat med spekeskinke og mozzarella
Foto: Alf Børjesson

Ferskpotetsalat med spekeskinke og mozzarella

Når søte nypoteter møter moden spekeskinke og myk mozzarella kan det ikke bli annet enn godt. Oppskriften er superenkel.

Fremgangsmåte

Kok potetene møre, hell av vannet og la potetene kjøle seg av til de er lune.

Riv hjertesalaten i grove biter, skyll og rist godt av salaten.

Del potetene i to, skjær rødløken i tynne ringer, snitt sukkererter i mindre biter, skjær reddiker i tynne skiver og del cherrytomatene i to.

Legg opp salatbladene på et stort fat eller i en romslig bolle. Fordel de andre grønnsakene og potetene over salaten.

Legg på mozzarellakuler og ruller av spekeskinke like før servering.

Drypp over olivenolje, dryss over litt maldonsalt (eller annen gourmetsalt) og nykvernet pepper.

Serveres med godt brød til.

Se mange flere gode salatoppskrifter her

Lyst på spekeskinke i en annen rett

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her