Urtestekt carpaccio av indrefilet
Fremgangsmåte
- Indrefileten renskjæres for sener. Finhakk friske urter. Rull fileten i blandingen før steking. Krydre med salt og pepper.
- Varm olje i pannen til middels sterk varme. Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge.
- Avkjøl fileten, pakk den godt inn i plastfilm når den er kald.
- Legg fileten i fryseren i ½ time eller avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet. Skjæres i 2-3 millimeter tynne skiver.
- Legg skivene utover serveringsfatet og dryss over god olivenolje finger salt og litt nykvernet pepper. Høvle fersk parmesan over og noen blader med ruccola.
Tips: Du får lettest skikkelig tynne skiver ved å skjære kjøttet mens det er halvfrossent.
Prøv en litt annen variant og lag en dressing av rømme, litt salt og kvernet rosepepper som du serverer til carpaccioen i stedet for olivenoljen. Serveres med en frisk salat ved siden av.
Mange spennende oppskrifter på carpaccio du må prøve
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 130.40 kr Bestillingsutvalget85 POENG
-
84 POENG
Skinkestek kokt i krydderbuljong
Fremgangsmåte
Surr steken opp med hyssing om du ikke har kjøpt den ferdig surret. Stikk et steketermometer inn i steken slik at spissen er midt i steken.
Lag buljong og legg i løkringene. Legg urtekvasten i den kokende buljongen sammen med skinka.
La skinken trekke på 90 grader i ca. 1 time til steketermometeret viser 75 °C kjernetemperatur.
Ta skinka opp og la den hvile. Kok ris etter anvisning på pakken, men bruk buljongen i stedet for vann.
Kok opp ca. 5 dl av buljongen som er igjen og jevn med maisennajevner: Juster gjerne fargen med noen dråper sukkerkulør, og server sammen med dampet blomkål og sukkererter.
Tips: Bruk her en god buljong som du lager selv, eventuelt bruk en ferdig buljong av god kvalitet som er å få tak i i de fleste dagligvareforretninger. Disse buljongene er kokt inn litt så tilsett gjerne like mengder vann til ferdig buljong her.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Slik lager du panna cotta
Fremgangsmåte
- Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.
- Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.
- Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
- Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.
- Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
- Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Kan lages 1-2 dager før servering.
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert som egentlig betyr "kokt fløte".
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG