Urtestekt carpaccio av indrefilet
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Indrefileten renskjæres for sener. Finhakk friske urter. Rull fileten i blandingen før steking. Krydre med salt og pepper.
Varm olje i pannen til middels sterk varme. Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge.
Avkjøl fileten, pakk den godt inn i plastfilm når den er kald.
Legg fileten i fryseren i ½ time eller avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet. Skjæres i 2-3 millimeter tynne skiver.
Legg skivene utover serveringsfatet og dryss over god olivenolje finger salt og litt nykvernet pepper. Høvle fersk parmesan over og noen blader med ruccola.
Tips: Du får lettest skikkelig tynne skiver ved å skjære kjøttet mens det er halvfrossent.
Prøv en litt annen variant og lag en dressing av rømme, litt salt og kvernet rosepepper som du serverer til carpaccioen i stedet for olivenoljen. Serveres med en frisk salat ved siden av.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Alf Börjesson
Skinke kokt i krydderbuljong
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
La skinken trekke på 90 grader i ca. 1 time til steketermometeret viser 75 °C kjernetemperatur.
Ta skinka opp og la den hvile. Kok ris etter anvisning på pakken, men bruk buljongen i stedet for vann.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Kim Holthe
Drikke som passer til denne oppskriften
Panna cotta
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.
Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.
Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Drikke som passer til denne oppskriften

