- SkjĂŠr sei, gulrot og purre i terninger.
- Skrubb blÄskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast skjell du er usikker pÄ. Damp blÄskjellene i litt av hvitvinen til skjellene Äpner seg, ca. 3 minutter. Sil av kraften og sett den til side. Ta skjellmaten ut av nesten alle skjellene, men la noen vÊre igjen i skjellene som pynt.
- Rens rekene, men la noen vĂŠre igjen med skall som pynt.
- Smelt smĂžr i en kasserolle og rĂžr inn hvetemel.
- Spe med kraften fra blÄskjellene, fiskekraft og resten av hvitvinen, og kok inn til det halve.
- Ha sei, gulrot, purre, syltet gresskar og finhakket gresslĂžk i suppen, kok opp og la trekke til seien er kokt, ca. 2 minutter.
- Ha i matflĂžte og smak til med eddik, sukker og ev. salt, den skal smake svakt sursĂžtt.
- Varm opp til kokepunktet og ha i blÄskjell og reker. La stÄ til blÄskjell og reker er varme, 1-2 minutter.
- Fordel i suppetallerkener og pynt med skjell og reker samt rester av gresslĂžken.
- Server med godt brĂžd ved siden av.
Tips:
Om du ikke har syltet gresskar, kan du bruke chutney - det gir mer kryddersmak - eller sÄ kan du ogsÄ droppe denne ingrediensen.
Her finner du mange oppskrifter med sei
Se mange flere lekre fiskesupper her
9 lettlagete supper Ä ta med pÄ tur
Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips
Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig
FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev