Dagens rett

Seisuppe med skalldyr

Rimelige ingredienser kan ogsÄ bli festmat

Rimelige ingredienser kan ogsÄ bli festmat

Sei, blÄskjell og reker mister hverdagspreget i denne smaksrike fiskegryten. Perfekt nÄr det er mange til bords.
03 September 2022 - 00:00

Sei har helt ufortjent fÄtt et hverdagsstempel. Denne smaksrike fiskesorten hÞrer til de rimeligste i fiskedisken, og det er nok bakgrunnen, for kvaliteten holder til de beste festretter.

Denne fiskegryten/mettende fiskesuppen  er helt super Ă„ lage store mengder av. Og dermed et godt valg nĂ„r du har lyst til Ă„ be inn mange, men kanskje ikke har budsjett for det. Om gjestene tar med seg drikke, blir det enda enklere Ă„ vĂŠre vert. Denne fiskeretten er nemlig lett Ă„ matche med drikke siden den er ganske sĂ„ klassisk i stilen.

Se vĂ„re andre gode oppskrifter med sei 

Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips

Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig

Seisuppe med skalldyr

Seisuppe med skalldyr

FremgangsmÄte

  1. SkjĂŠr sei, gulrot og purre i terninger. 
  2. Skrubb blĂ„skjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast skjell du er usikker pĂ„. Damp blĂ„skjellene i litt av hvitvinen til skjellene Ă„pner seg, ca. 3 minutter. Sil av kraften og sett den til side. Ta skjellmaten ut av nesten alle skjellene, men la noen vĂŠre igjen i skjellene som pynt. 
  3. Rens rekene, men la noen vĂŠre igjen med skall som pynt.  
  4. Smelt smĂžr i en kasserolle og rĂžr inn hvetemel.
  5. Spe med kraften fra blĂ„skjellene, fiskekraft og resten av hvitvinen, og kok inn til det halve. 
  6. Ha sei, gulrot, purre, syltet gresskar og finhakket gresslĂžk i suppen, kok opp og la trekke til seien er kokt, ca. 2 minutter.
  7. Ha i matflĂžte og smak til med eddik, sukker og ev. salt, den skal smake svakt sursĂžtt. 
  8. Varm opp til kokepunktet og ha i blĂ„skjell og reker. La stĂ„ til blĂ„skjell og reker er varme, 1-2 minutter.
  9. Fordel i suppetallerkener og pynt med skjell og reker samt rester av gresslĂžken. 
  10. Server med godt brĂžd ved siden av.

Tips:
Om du ikke har syltet gresskar, kan du bruke chutney - det gir mer kryddersmak - eller sÄ kan du ogsÄ droppe denne ingrediensen.

Her finner du mange oppskrifter med sei

Se mange flere lekre fiskesupper her

9 lettlagete supper Ä ta med pÄ tur

Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips

Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig

FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil

Du stÄr pÄ polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nÊr: Bestill vÄr sms-tjeneste og du fÄr tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede stÄr i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svÊrt pÄlitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vÊrt sÄ god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vÊrt sÄ god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primÊrt bordeauxdruer og er riktig sÄ vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 10 beste norske vinkart er kĂ„ret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slÄtt fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barolo i 2021-Ärgang er for den tÄlmodige - men det er ogsÄ annet godt nytt pÄ spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-Ärgang er for den tÄlmodige - men det er ogsÄ annet godt nytt pÄ spesialpolet i oktober

Her finner du bÄde Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nÄ
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svÊrt pÄlitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vÊrt sÄ god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vÊrt sÄ god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primÊrt bordeauxdruer og er riktig sÄ vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

Med denne fÄr du en solid smak av Nord-RhÎne for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne fÄr du en solid smak av Nord-RhÎne for en liten sum

Fra samme produsent kommer ogsÄ strÄlende utgaver fra de beste terroirene i Nord-RhÎne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

BĂ„de den rĂžde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens hĂ„ndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

Nudler er den beste hurtigmiddagen
Dagens rett

Nudler er den beste hurtigmiddagen

Stekte nudler er godt Ä ty til i en travel hverdag. Denne oppskriften er bÄde lynrask Ä lage og full av smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kĂ„ret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slÄtt fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her