Dagens rett

Seisuppe med skalldyr

Rimelige ingredienser kan også bli festmat

Rimelige ingredienser kan også bli festmat

Sei, blåskjell og reker mister hverdagspreget i denne smaksrike fiskegryten. Perfekt når det er mange til bords.
03 September 2022 - 00:00

Sei har helt ufortjent fått et hverdagsstempel. Denne smaksrike fiskesorten hører til de rimeligste i fiskedisken, og det er nok bakgrunnen, for kvaliteten holder til de beste festretter.

Denne fiskegryten/mettende fiskesuppen  er helt super å lage store mengder av. Og dermed et godt valg når du har lyst til å be inn mange, men kanskje ikke har budsjett for det. Om gjestene tar med seg drikke, blir det enda enklere å være vert. Denne fiskeretten er nemlig lett å matche med drikke siden den er ganske så klassisk i stilen.

Se våre andre gode oppskrifter med sei 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Seisuppe med skalldyr

Seisuppe med skalldyr

Fremgangsmåte

  1. Skjær sei, gulrot og purre i terninger. 
  2. Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast skjell du er usikker på. Damp blåskjellene i litt av hvitvinen til skjellene åpner seg, ca. 3 minutter. Sil av kraften og sett den til side. Ta skjellmaten ut av nesten alle skjellene, men la noen være igjen i skjellene som pynt. 
  3. Rens rekene, men la noen være igjen med skall som pynt.  
  4. Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel.
  5. Spe med kraften fra blåskjellene, fiskekraft og resten av hvitvinen, og kok inn til det halve. 
  6. Ha sei, gulrot, purre, syltet gresskar og finhakket gressløk i suppen, kok opp og la trekke til seien er kokt, ca. 2 minutter.
  7. Ha i matfløte og smak til med eddik, sukker og ev. salt, den skal smake svakt sursøtt. 
  8. Varm opp til kokepunktet og ha i blåskjell og reker. La stå til blåskjell og reker er varme, 1-2 minutter.
  9. Fordel i suppetallerkener og pynt med skjell og reker samt rester av gressløken. 
  10. Server med godt brød ved siden av.

Tips:
Om du ikke har syltet gresskar, kan du bruke chutney - det gir mer kryddersmak - eller så kan du også droppe denne ingrediensen.

Her finner du mange oppskrifter med sei

Se mange flere lekre fiskesupper her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her