Slik setter du sammen et fristende koldtbord til nasjonaldagen

Oppskrifter til 17. mai

(wmaster890)

Kyllingleverpate er lett å lage

 

 

Kyllingleverpate

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

2 ss
hakkede,
1.5 dl
75 g
2 dl
3 stk
1 ts

Fremgangsmåte

Finhakk sjalottløk og surr den i olje til den blir blank og myk. Tilsett urter, madeira og konjakk og la det småkoke til det er igjen ca. 2 ts av væsken.

Slå ned temperaturen og ha i kyllinglever og resten av ingrediensene. Rør til smøret har smeltet.

Hell alt over i en hurtigmikser og kjør til fin konsistens. Hell over i små smurte ildfaste former.

Sett formene i en langpanne med varmt vann og stek i ovn ved 170 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl.

Dekk formene med smeltet smør (må ikke koke) og små timian/rosmarinkvister. Server kyllingleverpatéen som en forrett med toast til.

Her finner du veldig mange oppskrifter med kylling

Her finner du flere småretter som passer utmerket til koldtbordet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Test Nytt brennevin på spesialpolet mai 2020

Norske kreative destillerier puster klassikerne i nakken

Blant 50 sterke nyheter på spesialpolet er det flere flasker som det kommer til å bli solid rift om foran pc-ene kommende torsdag kl 8 . Enten fordi de er unike eller fordi prisen er gunstig i internasjonal sammenheng. Les hele saken

Til toppen