Frityrstekte løkringer

Frityrstekte løkringer

Fremgangsmåte

  1. Skrell og del løken i skiver. Tykkelsen bestemmer du selv. Tykkere ringer gir med tyggemotstand. Tynnere ringer gir et mer delikat resultat.
  2. Hell over melk og la stå i noen minutter.
  3. Varm opp oljen i en kjele som tar 2,5 liter til 175 grader. Hvis du bruker en større kjele må du ha mer olje.
  4. Bland hvetemel, salt og pepper. Ta opp løkringene, rist av overflødig melk og dypp i melblandingen. Pass på at melet dekker godt, men rist av overflødig mel.
  5. Frityrstek noen av gangen i 1-3 minutter avhengig av tykkelse på løkskivene eller til de er pent gylne. Legg på tørkepapir. 

Dryss over fingersalt. Server med hjemmelaget ketchup eller aioli

Her finner du flere småretter til koldtbordet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Daddel og gorgonzola snack

Daddel og gorgonzola snack

Fremgangsmåte

  1. Skjær osten i trekanter.
  2. Del dadlene i to på langs.
  3. Kjør mandler, fiken og marsala i en blender og smak til med kanel.
  4. Fyll dadlene med blandingen og topp med en ostebit.

Sett til avkjøling før servering.  

Tips:
Valnøtter (grovhakkete) kan erstatte mandler. 

Her finner du flere småretter til koldtbordet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Het feta

Het feta

Fremgangsmåte

  1. Fylte chilifrukter er en perfekt forrett eller en liten smårett. De beste typene til dette formålet er Hungarian Hot Wax, Aji Blanco Cristal, Hot Banana eller Jamaican Bell.
  2. Del fruktene uten å ta bort skallet. Fjern frø og mellomvegger.
  3. Fres bacon, løk og selleri i olje. Tilsett osten, krydderene og de hakkete rekene og bland godt.
  4. Press massen ned i chilihalvdelene. Gratiner i ovnen ved 225 grader i 15 minutter.
Servér sammen med ris som en smårett. 
Denne retten kan også med fordel serveres som tilbehør til en god kjøttmiddag.
 
Les mer om chili på denne siden 
 

Sendt inn av Rune Brand

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ristede kikerter er snacks

Ristede kikerter er snacks

Fremgangsmåte

  1. Skyll kikertene i et dørslag. La dryppe godt av seg og tørk deretter godt med kjøkkenpapir.
  2. Bytt til nytt papir og la ligge på kjøkkenbenken minst en time for å tørke ekstra godt.
  3. Ha alle krydrene, sitronsaften og olivenoljen i en bolle. Bland godt og tilsett kikertene.
  4. Sørg for at de er godt dekket av blandingen og ha over i en ovnspanne dekket med bakepapir.
  5. Sett inn i ovnen ved 180 grader og la stå i ca. 15 minutter til gylne og sprø. 

Tips:
Rester oppbevares i en tett boks. Ristede kikerter er en veldig god umamiskapende ingrediens til vegetarretter. 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her