Men ikke minst kan den varieres i det uendelige. Du kan tilsette bacon eller kjøttrester, du kan smake til med dine favorittkryddere eller du kan bruke grønnsaker i stedet for sopp.
Prøv en av de andre oppskriftene på pai
Om du har dårlig tid, finnes det enda kjappere løsninger for en paimiddag. Ved å bruke ferdig paibunn fra kjøledisken, er maten bare en drøy halvtime unna.
Sopp-pai med kantarell
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. La deigen hvile kaldt ca 1 time.
Kjevle deigen ut til en leiv som er litt større enn en 24 cm paiform.
Ha deigen i den smurte paiformen og trykk den godt ut i kantene. Prikk paien med en gaffel slik at deigen ikke blåser seg opp ved forsteking.
Ha bakepapir over paiskallet og fyll det med tørre erter (da holder paiskallet formen). Forstek paiskallet ved 225 grader i ca 10 minutter.
Sett ned temperaturen til 200 grader.
Stek soppen gyllen i biter etter at den er sammenkokt (stekt i tørr panne til den safter seg, deretter videre til saften er kokt inn igjen).
Stek løken også gyllen og legg de to ingrediensene i det ferdigstekte paiskallet.
Pisk sammen egg, fløte, melk og krydder. Bland i osten, og hell røren i paiskallet. Stek paien ved 200 grader på nederste ribbe i 30-35 minutter.
Tips: Får du noe igjen av paien er den deilig som niste eller i matpakken.
Prøv noen nye spennende oppskrifter med sopp
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter
Foto: Aina Hole