Her finner du de beste tipsene og oppskriftene til helgens grillfest

Her finner du de beste tipsene og oppskriftene til helgens grillfest

Følger du tipsene våre, er du garantert et godt grillresultat. De spennende oppskriftene med tilhørende drikkeforslag bidrar også.

Er du flink til å passe varmen, vil du oppnå mye ros fra gjestene. Enda mer oppmerksomhet får du som grillkokk hvis du er villig til å prøve noen nye spennende retter.

På den neste siden finner du grilloppskriftene som gir suksess

Vi har valgt ut et knippe velprøvde grilloppskrifter. Enda flere i Apéritifs store grillkokebok , men først noen viktige tips som sikrer deg suksess.

10 gode grillråd

1 - Finn fram gode grillvotter, matklyper, stekespader, forkle, pensel til marinade, salt og pepperkvern og brannslange.

2 - Har du kullgrill. Bruk skikkelige briketter. Kun det beste er godt nok. Drøy noen minutter med å fyre opp hvis du bruker tennvæske og sprut ikke på åpne flammer.

3 - En grill med lokk er å foretrekke. Du sparer tid og har også bedre kontroll over flammene. Det er bortimot umulig å brenne maten med en god grill med lokk. Flytt lokket til side i stedet for å løfte det rett opp. Da unngår du å dra med deg aske opp i maten.

4 - Ta kjøttet ut av kjøleskap minst 30 minutter før grilling, men ikke ha det stående på benken mer enn en time

5 - Pensle litt olje på den varme grillristen, så setter ikke maten seg fast.

6 - Husk at sukker- og tomatbaserte sauser har lett for å brenne. Pensling med slike marinader bør derfor kun skje helt mot slutten av stekingen.

7 - La alt kjøtt hvile noen minutter før de serveres. Da beholder kjøttet den gode saften. 

8 - Husk de tykke kjøttstykkene krever lavere varme og lengre tid enn de tynne. Tynne biffer og hamburgere skal stekes i kort tid på begge sider, på sterk varme.

Tips:
Medium stekt er tingen. Godt stekt er bare stekt, ikke godt.

9 - Ikke flytt på grillen mens den ennå er varm. Ikke la barn og hunder leke uten tilsyn mens grilling pågår.

10 - Oppbevar grillkull og grillutstyr på et tørt sted.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen