Godt nytt fra paradis

Volnay er paradis for mang en burgundelsker. Her er et par-tre veier til himmelen.
Aase E. Jacobsen
18 November 2010 - 01:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Marquis d'Angerville er selveste kongen av Volnay. Og dagens marquis, Guillaume, kler tronen perfekt. Først og fremst gjennom det han sender ut på markedet av viner, og hvor hans monopolvin, Angerville Volnay 1er Cru Clos de Ducs 2008 (53265), er helt i verdenstoppen. Det lages ikke så mange bedre viner enn dette. Og i 2008 har han laget nok en fantastisk vin, men altså blodfersk. Den er imidlertid ganske åpen rent aromamessig allerede, men vil by på så mye mer om den legges til side noen år.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Små kvanta
Nesten like strålende og kanskje enda mer lagringsdyktig er Angerville Volnay 1er Cru Taillepieds 2008 (53258). Den bør legges aller innerst i vinkjelleren. Gjerne i et avlukke med hengelås!

Mens du venter på de to storhetene, kan du nyte Angerville Volnay 1er Cru Champans 2008 (53264) som er den mest åpne av de tre. Det er kanskje unødvendig å nevne, men disse vinene kommer til landet i svært små kvanta og forsvinner normalt raskt fra lageret, for Angerville-fansen vet å kjenne sin besøkelsestid.

Fortsatt 2007
Når det er sagt finnes det faktisk fortsatt noen flasker av 2007-årgangen for samtlige tre. Rent årgangsmessig er 2008 karakterisert av en langt lavere avling enn 2007 (som også var lavere enn normalt) på grunn av mange utfordringer underveis. Kvalitetsmessig er de ganske like, men det generelle bildet skygger for store variasjoner fra produsent til produsent. Angerville har i alle fall klart seg veldig godt i begge år.

Budsjettløsning
Om dette blir for dyrt for deg, er det mange rimeligere introduksjoner til denne appellasjonen, blant andre Domaine Cyrot-Buthiau Volnay 2008 (80560) som var nyhet på polet i november og finnes i mange polutsalg. Den byr på veldig god volnaykarakter for pengene, og er klar til å nytes selv om den tåler fint åtte år til.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her