Noen mener at krabbe skal spises naturell, bare med sitron og majones. De om det, for gjør du som i denne oppskriften får du en annen og litt mer intens smak av krabbe. Knallgodt og lettlaget på en ukedag - eller til festbordet.
Dagens rett
Gratinert krabbe

Slik kan du også servere krabbe - noen mener den blir enda bedre på denne måten
I fiskedisken finner du garantert krabbeskjell, og for variasjonens skyld skal du gratinere dem. Med hvitvin i glasset, blir seg denne enkle retten et festmåltid.
Aase E. Jacobsen
03 Mai 2022 - 00:00
Gratinert krabbe

Fremgangsmåte
- Ta ut maten av krabbeskjellene.
- Vask og tørk krabbeskjellene hvis du vil bruke dem til å gratinere i.
- Smelt smøret, rør inn melet og spe med fløten til en fyldig saus.
- Tilsett chili, ansjos og ansjoslake (eller vann om du bruker ansjos i olje) og la sausen småkoke i to-tre minutter. Rør inn gressløken og krabbekjøttet og smak til med salt og pepper.
- Ha stuingen i en ildfast form eller fordel den i krabbeskjellene, dryss ost og griljermel/pankomel over og gratiner midt i ovnen ved 225 grader i ca 15 min til skorpen er gyllen.
- Tips:
I stedet for griljermel/pankomel kan du bruke knust tørket brød.
Serveres med brød og salat.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 163.90 kr Bestillingsutvalget83 POENG
Forsiden akkurat nå