Gratinert krabbe
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ta ut maten, vask og tørk krabbeskjellene.
Smelt smøret, rør inn melet og spe med fløten til en fyldig saus.
Tilsett chillipepper, ansjos og ansjoslake og la sausen småkoke i to-tre minutter. Rør inn gressløken og krabbekjøttet og smak til med salt og pepper.
Fordel stuingen i krabbeskallene, dryss ost og griljermel over og gratiner skallene midt i ovnen ved 250-275 grader i ca 15 min til skorpen er gyllen.
Tips:
Du kan bruke en ildfast form som på bildet. I stedet for griljermel kan du bruke knust tørket brød.
Serveres med brød og salat.
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Fernando de Castilla Manzanilla
Spania
Volum: 0.750 Pris: 179,90 Bestillingsutvalget -
86 Poeng
Grand Fief de la Cormeraie Muscadet Sèvre et Maine sur Lie 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 154,90 Basisutvalget -
86 Poeng
William Fèvre Petit Chablis 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 200,00 Basisutvalget -
85 Poeng
Karl May Riesling Trocken 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 164,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Gilde Dill Aquavit
Norge
Volum: 0.500 Pris: 324,90 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Ayinger Bräuweisse
Tyskland
Volum: 0.330 Pris: 42,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Terra de Asorei Albarino 2016
Spania
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Bestillingsutvalget
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
