Start med urteoljen:
KjĂžr oljen og urtene i en foodprosessor til en jevn urteolje.
Fjern gjellene fra IshavsrĂžyen og krydre med salt og pepper.
Pensle fisken med urteoljen og grill den, pÄ grill eller i grillpanne. Underveis i grillingen pensles fisken med urteolje pÄ ny.
Det tar ca 5-8 minutter pÄ hver side avhengig av tykkelsen pÄ fisken.
Serveres med potetpuré og tomat- og fennikelsaus.
Tomat- og fennikelsaus:
Grovhakk grĂžnnsakene og bland dem med tomatpure og olivenolje. Bak grĂžnnsakene i ovn ved 180C i ca. 15-20 minutter til de er mĂžre. Mos grĂžnnsakene i en foodprosessor og smake til med salt og pepper.
Potetpuré:
Kok potetene med skall i usaltet vann til de er mÞre, skrell dem og kjÞr dem gjennom en sikt eller en potetpresse til puré. Varm opp melk, flÞte og smÞr i en kjele og bland dette gradvis inn i potetmosen. Smakes til med salt og pepper.
Puréen kan gjerne serveres med litt gresslÞk i.
Her finner du gode oppskrifter pÄ sjÞmat pÄ grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips
Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig
FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev