Dagens rett

Grillet hel Ishavsrøye

Det er selve sommeraftenen - da alle, store som små, koser seg ved grillen eller et av de mange bål som tennes denne kvelden. Selvsagt skal det spises, og like selvsagt skal det være noe ekstra godt. Vi trekker derfor frem en av sjøens godbiter, og matcher denne mot en flott og fruktig vin fra New Zealand.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Grillet hel Ishavsrøye

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 dl
1 dl
Potetpuré
3 dl
h-melk
100 gr
Tomat og fennikel saus

Fremgangsmåte

Kjør oljen og urtene i en food prosessor til en jevn urteolje. Fjern gjellene fra Ishavsrøyen og krydre med salt og pepper.

Pensle fisken med urteoljen og grill den, på grill eller i grillpanne. Underveis i grillingen pensles fisken med urteolje på ny.

Serveres med potetpuré og tomat-fennikelsaus.

Tomat og fennikel saus:
Grovhakk grønnsakene og bland dem med tomatpure og olivenolje. Bak grønnsakene i ovn ved 180C i ca. 15-20 minutter til de er møre. Mos grønnsakene i en foodprosessor og smake til med salt og pepper.

Potetpuré:
Kok potetene med skall i usaltet vann til de er møre, skrell dem og kjør dem gjennom en sikt eller en potetpresse til puré. Varm opp melk, fløte og smør i en kjele og bland dette gradvis inn i potetmosen. Smakes til med salt og pepper.

Puréen kan gjerne serveres med litt gressløk i.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen