For mange (godt voksne) er lukta av stekt makrell selve lukta av sommer. Siden makrell er en av de aller mest bærekraftige, rimelige (og ikke minst smaksrike) fiskeslagene langs vår kyst, er det bare å starte eksperimenteringen. Pannestekt makrell er det første du starter med.
Dagens rett

Foto: (tonefotografia)
Slik lager du helstekt makrell på tradisjonelt vis
Makrell laget på tradisjonelt vis egner seg like godt i stekepanne som på grill.
03 Juni 2025 - 00:00
Helstekt makrell

Fremgangsmåte
- Rens og tørk fisken og vend dem i en blanding av mel, salt og pepper.
- Kutt evt av hodet.
- Fyll dem gjerne med persille.
- Smelt smøret i en stor stekepanne og stek fisken ved middels varme ca 4 minutter på hver side.
- Ha eventuelt litt rømme i pannen mot slutten av stekingen.
- Makrellen kan grilles. Da serveres rømmen ved siden av.
- Server med kokte nypoteter og salat.
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå