Dagens rett

Honning- og sesamglasert kalkunbryst med appelsinsaus

Saftig og smakfullt hvitt kjøtt er en vinner på middagsbordet, så også denne søndagen!

Nå er den første nykålen kommet på markedet - løp og kjøp!
 
Dette er virkelig en delikatesse som alt for få av oss vet å verdsette, så forsøk denne deilige oppskriften selv!
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Honning- og sesamglasert kalkunbryst med appelsinsaus

Fremgangsmåte

Krydre og brun kalkunbrystet på alle sider i en panne med smør. Legg brystet over i en ildfast form.

Hell på vin og buljong og stek fileten ved 180 grader i ca. 30 minutter eller til det gjenstår 10 minutter av steketiden (avhengig av størrelsen).

Sil fra sjyen. Rør sammen glasuren og pensle over fileten.

Stek videre ved 225 grader i ca. 5 minutter. Pensle gjerne et par ganger.

Dryss over sesamfrø og stek videre i ca. 15 minutter.

La fileten hvile ca. 15 minutter. Skjær i skiver og server med kokte poteter, appelsinsaus , dampet nykål, lettkokte neper og sukkererter.

Sendt inn av

Foto: Espen Grønli

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Appelsinsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 dl
væske (silt sjy, evt. med litt hvitvin)
2 dl
crème fraîche
litt
revet appelsinskall
0.5 ts

Fremgangsmåte

Finhakk løken og stek den blank i smør.

Ha i chili, sjy/hvitvin og appelsinsaft og la det syde i ca. 10 minutter.

Tilsett crème fraîche og kok ytterligere noen minutter.

Ha i litt revet appelsinskall og smak til med salt og litt kvernet pepper.
 
Passer utmerket til det meste av hvitt kjøtt, og også til grillmat.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen