Honning- og sesamglasert kalkunbryst med appelsinsaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Krydre og brun kalkunbrystet på alle sider i en panne med smør. Legg brystet over i en ildfast form.
Hell på vin og buljong og stek fileten ved 180 grader i ca. 30 minutter eller til det gjenstår 10 minutter av steketiden (avhengig av størrelsen).
Sil fra sjyen. Rør sammen glasuren og pensle over fileten.
Stek videre ved 225 grader i ca. 5 minutter. Pensle gjerne et par ganger.
Dryss over sesamfrø og stek videre i ca. 15 minutter.
La fileten hvile ca. 15 minutter. Skjær i skiver og server med kokte poteter, appelsinsaus , dampet nykål, lettkokte neper og sukkererter.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Espen Grønli
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
Planeta Chardonnay 2018
Italia
Volum: 0.750 Pris: 365,00 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Matrot Bourgogne Chardonnay 2018
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 250,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
COS Pithos Bianco 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 299,90 Bestillingsutvalget -
93 Poeng
Zillinger Radikal Grüner Veltliner 2016
Østerrike
Volum: 0.750 Pris: 499,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Pax Buddha's Dharma Chenin Blanc 2015
USA
Volum: 0.750 Pris: 399,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Graff Dead Cat Double IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 69,90 Bestillingsutvalget
Appelsinsaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Finhakk løken og stek den blank i smør.
Ha i chili, sjy/hvitvin og appelsinsaft og la det syde i ca. 10 minutter.
Tilsett crème fraîche og kok ytterligere noen minutter.
Sendt inn av aperitif.no

