Godbiter i pollisten
Hvor mye er du villig til å spandere?

Hvor mye er du villig til å spandere?

Disse kjærlighetsboblene er dyre, men de er likevel 312 kroner billigere på Vinmonopolet enn Systembolaget.
Aase E. Jacobsen
07 Februar 2018 - 14:45

Du synes kanskje det er spekulativt av en champagneprodusent å kalle en vin for «kjærlighet». Men Deutz’ kjærlighetsbobler er ikke spekulative, bare dødsgode. Og inspirasjonen til navnet Amour kommer fra kjeruben – kjærlighetsengelen – som utgjør Deutz’ logo.

Amour de Deutz Blanc de blancs Brut 2008 kan ikke bestilles, men finnes i et svært begrenset antall i de såkalte spesialbutikkene. Så skal du ha en champagne som mer enn noen annen signaliserer kjærligheten med stor A i dette tilfellet, så har du den her. Hva får du så for 1300 kroner ved siden av at du får en av Champagnes mest ikoniske champagner som elskes av stjerner som Madonna?

En elegant og deilig innsmigrende, selvsagt forførende god champagne med fint sitruspreg, god og bred fruktkarakter og deilig skum.

Bilde: 

Om det er en trøst, så må altså de på andre siden av grensen ut med 1649 SEK for den samme flasken. Og 1299,90 kroner er en svært god pris sammenlignet med hva denne champagnen koster internasjonalt.

Amour er en spesiell cuvée, men du får enda mer for pengene om du går for Deutz’ toppchampagne Cuvée William Brut 2006 som er i en klasse for seg. Om du synes dette er dyrt, er det greit å vite at også den er noen kroner billigere i Norge enn i Sverige.

På samme måte som at Amour er kjøpt inn til spesialpolet i mange årganger, er også William tilgjengelig i mange klassiske og holdbare årganger.

Både morsdagen og Valentinsdagen nærmer seg altså, men du må ikke ut med så mye for å skape god stemning. Deutz har flere alternativ i en rimeligere prisklasse som altså kan bestilles. Både Deutz Brut Blanc de Blancs 2011, Deutz Brut 2012 og Deutz Brut Classic har kvaliteter som sikrer en heftig valentinsdag – eller en hvilken som helst annen anledning.

Den første er for øvrig nært beslektet med Amour all den tid druene kommer fra samme vinmarker i Mesnil, Avize og Villers-Marmery, men de aller beste chardonnaydruene fra de eldste vinstokkene forbeholdes Amour som dessuten får et par år lengre tid på bunnfallet før omkorking.

Se alle Deutz-champagnene her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her