Godbiter i pollisten
Hvor mye er du villig til å spandere?

Hvor mye er du villig til å spandere?

Disse kjærlighetsboblene er dyre, men de er likevel 312 kroner billigere på Vinmonopolet enn Systembolaget.
Aase E. Jacobsen
07 Februar 2018 - 14:45

Du synes kanskje det er spekulativt av en champagneprodusent å kalle en vin for «kjærlighet». Men Deutz’ kjærlighetsbobler er ikke spekulative, bare dødsgode. Og inspirasjonen til navnet Amour kommer fra kjeruben – kjærlighetsengelen – som utgjør Deutz’ logo.

Amour de Deutz Blanc de blancs Brut 2008 kan ikke bestilles, men finnes i et svært begrenset antall i de såkalte spesialbutikkene. Så skal du ha en champagne som mer enn noen annen signaliserer kjærligheten med stor A i dette tilfellet, så har du den her. Hva får du så for 1300 kroner ved siden av at du får en av Champagnes mest ikoniske champagner som elskes av stjerner som Madonna?

En elegant og deilig innsmigrende, selvsagt forførende god champagne med fint sitruspreg, god og bred fruktkarakter og deilig skum.

Bilde: 

Om det er en trøst, så må altså de på andre siden av grensen ut med 1649 SEK for den samme flasken. Og 1299,90 kroner er en svært god pris sammenlignet med hva denne champagnen koster internasjonalt.

Amour er en spesiell cuvée, men du får enda mer for pengene om du går for Deutz’ toppchampagne Cuvée William Brut 2006 som er i en klasse for seg. Om du synes dette er dyrt, er det greit å vite at også den er noen kroner billigere i Norge enn i Sverige.

På samme måte som at Amour er kjøpt inn til spesialpolet i mange årganger, er også William tilgjengelig i mange klassiske og holdbare årganger.

Både morsdagen og Valentinsdagen nærmer seg altså, men du må ikke ut med så mye for å skape god stemning. Deutz har flere alternativ i en rimeligere prisklasse som altså kan bestilles. Både Deutz Brut Blanc de Blancs 2011, Deutz Brut 2012 og Deutz Brut Classic har kvaliteter som sikrer en heftig valentinsdag – eller en hvilken som helst annen anledning.

Den første er for øvrig nært beslektet med Amour all den tid druene kommer fra samme vinmarker i Mesnil, Avize og Villers-Marmery, men de aller beste chardonnaydruene fra de eldste vinstokkene forbeholdes Amour som dessuten får et par år lengre tid på bunnfallet før omkorking.

Se alle Deutz-champagnene her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her