Dagens rett

Japansk biffsuppe med nudler

I dag feirer vi japansk matkultur

I dag feirer vi japansk matkultur

Biffsuppe er ikke et veldig vanlig navn på en middagsrett. Ikke desto mindre er den inspirert av japansk matkultur som feires hvert år den 24. november.
24 November 2021 - 01:00

Washoku no hi betyr "den japanske matens dag" - og feires den 24. november over hele verden. Japansk matkultur har dessuten fått beskyttelse som en av UNESCOs immaterielle verdenskulturarver.

Japansk mat er altså mye mer enn sushi, og mye mer enn ramen også. Men den siste er likevel inspirasjonen til dagens rett. 

For ramen er det de fleste nå forbinder med japansk suppe med nudler og kjøtt. Den krever forberedelser i form av kraftkoking, men det har du sikkert ikke tid til midt i uka. Da er det helt legitimt å ty til kraft fra butikken. Målet er en smaksrik og varmende suppe som holder oppmerksomheten din oppe helt til siste nudel er fisket opp.

Se våre oppskrifter på ramen

Japansk biffsuppe med nudler

Japansk biffsuppe med nudler

Fremgangsmåte

Kok opp kjøttkraft. Press limen og ha limesaften oppi kraften og smak til med soyasaus. Tilsett chili og ingefær. La suppen trekke mens du lager resten. 

Skjær biffkjøttet i tynne skiver på ca 1/2 cm (bruker du vanlige biffstykker, er det enkleste å legge kjøttet flatt mot skjærefjølen, og så skjære med skarp kniv langs skjærefjølen mens du presser kjøttet ned).  Stek biffskivene på begge sider i olje som tåler varme godt - bruk grillpanne hvis du har. Smak til med salt og pepper. Hold dem varme.

Kok nudlene i suppen. Når nudlene er ferdige (se koketid på pakken eller sjekk at de fortsatt har litt motstand), ha opp i vårøk, kinakål, hvitløk og koriander. Grønnsakene må ikke koke med suppen mer enn noen sekunder - de skal være sprø når retten serveres.

Fordel nudelsuppen over to store boller. Legg biffskivene over. Pynt med et par limeskiver og litt koriander.

Spises helst med pinner (til nød gaffel) og suppeskje, sammen med en iskald lys øl - gjerne japansk øl.

Se våre oppskrifter på ramen

Her finner du mange flere deilige supper

Mange asiatiske supper du bør prøve

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her