Mesterkokken Odd Ivar Solvold, kjent fra kokkelandslaget, og den anerkjente journalisten og fotografen Terje Svendsen, har i kompaniskap gitt ut "Solvolds smak" som denne oppskriften er hentet fra. Høsten er som kjent sopptid, og hva kan vel være bedre enn å kose seg en høstdag med denne fantastiske retten, enten med et godt stykke kjøtt eller alene, eller med et glass nydelig italiensk rødvin til.
Kantarellfrikassé med bacon og valpolicella-sirup
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Start med å tilberede sirupen.
Skrell 4 sjalottløk uten å kutte i selve løken.
Legg disse i en kjele sammen med vin, hele pepperkorn og laubærbladet. Ha på lokk og kok til væsken er redusert til 1 dl og løken er mør. Ta av lokket og tilsett sukker og vineddik.
Reduser på middels varme mens du vender løken forsiktig til den er glasert på alle sider. Sett til side mens du tilbereder kantarellene.
Surr sjalottløk og hvitløk i olje til det er mykt. Tilsett kantarellene og stek på middels varme. Tilsett smør mot slutten og skru opp varmen. La det hele surre til soppen har absorbert smøret. Ta bort fra varmen og tilsett salt og pepper.
Stek baconet separat i smør til det er sprøtt. Anrett på tallerken og dryss over gressløk.
Les mer om Odd Ivar Solvolds bok her
Her er mange flotte oppskrifter med kantareller
Se alle våre gode oppskrifter med sopp
Er du i tvil, les våre tips om soppsanking her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Odd Ivar Solvold
Foto: Terje Svendsen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 Poeng
Vidal-Fleury Côte Rôtie Brune et Blonde 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 706,50 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Allegrini La Grola 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 289,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Liefmans Goudenband
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 62,90 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Roagna Barbaresco 2014
Italia
Volum: 0.750 Pris: 589,90 Bestillingsutvalget
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
