Dagens rett
Når kjøttbollene lages små og får følge med masse rotgrønnsaker, trengs ikke mye kjøtt

Når kjøttbollene lages små og får følge med masse rotgrønnsaker, trengs ikke mye kjøtt

Dette er en rett du virkelig burde prøve - du vil helt klart få en ny opplevelse av de tradisjonelle kjøttbollene og ikke minst blir dette en veldig rimelig middag.
11 September 2024 - 23:00

Aller best smaker lammekjøttdeigen nå i lammesesongen. Men hvilken type kjøttdeig du velger, er egentlig hipp som happ. Så lenge du ikke er gjerrig med grønnsakene. 

Kjøttboller med rotgrønnsaker

Kjøttboller med rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Ha kjøttdeig, løk og krydder i en bolle og elt godt sammen. Smak til med salt og pepper. Form bittesmå boller og sett på en brett. 
  2. Varm olje i en panne og stek bollene raskt  på hver side til de er gjennomstekte. Hold dem varme. 
  3. Grønnsaker:
  4. Skrell og del opp grønnsakene i små terninger. Hold dem fra hverandre.
  5. Varm halvparten av olje og smør i en panne og stek grønnsakene i porsjoner etter type til de er myke men fortsatt med litt motstand.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Ha i mer smør og olje om det trengs for de neste rundene. Hold varmt i mellomtiden.   
  8. Dryss over finhakket bladpersille og server grønnsakene til kjøttbollene. 
  9. Server gjerne en salsa eller dip til.  

Tips: Her kan du bruke den kjøttdeigen du liker best, storfe, lam, svin eller kylling. 

Tips: Du kan bruke fryst grønnsaksblanding om du har dårlig tid. For mer farge kan du bruke søtpotet i stedet for vanlig potet. Og du kan droppe både rosenkål og sjampinjong. 

Tips: Du kan steke grønnsakene i ovnen i en ildfast form ved 180 grader i 20 minutter mens du lager kjøttbollene. Da sparer du tid. 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her