Aller best smaker lammekjøttdeigen nå i lammesesongen. Men hvilken type kjøttdeig du velger, er egentlig hipp som happ. Så lenge du ikke er gjerrig med grønnsakene.
Dagens rett
Når kjøttbollene lages små og får følge med masse rotgrønnsaker, trengs ikke mye kjøtt
Dette er en rett du virkelig burde prøve - du vil helt klart få en ny opplevelse av de tradisjonelle kjøttbollene og ikke minst blir dette en veldig rimelig middag.
12 September 2024 - 00:00
Kjøttboller med rotgrønnsaker
Fremgangsmåte
- Ha kjøttdeig, løk og krydder i en bolle og elt godt sammen. Smak til med salt og pepper. Form bittesmå boller og sett på en brett.
- Varm olje i en panne og stek bollene raskt på hver side til de er gjennomstekte. Hold dem varme.
- Grønnsaker:
- Skrell og del opp grønnsakene i små terninger. Hold dem fra hverandre.
- Varm halvparten av olje og smør i en panne og stek grønnsakene i porsjoner etter type til de er myke men fortsatt med litt motstand.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha i mer smør og olje om det trengs for de neste rundene. Hold varmt i mellomtiden.
- Dryss over finhakket bladpersille og server grønnsakene til kjøttbollene.
- Server gjerne en salsa eller dip til.
Tips: Her kan du bruke den kjøttdeigen du liker best, storfe, lam, svin eller kylling.
Tips: Du kan bruke fryst grønnsaksblanding om du har dårlig tid. For mer farge kan du bruke søtpotet i stedet for vanlig potet. Og du kan droppe både rosenkål og sjampinjong.
Tips: Du kan steke grønnsakene i ovnen i en ildfast form ved 180 grader i 20 minutter mens du lager kjøttbollene. Da sparer du tid.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå