Kjøttkaker i balsamico

De tradisjonelle kjøttkakene har fått italiensk følge i sausen i dagens spennende oppskrift.
Redaksjonen
09 Februar 2009 - 02:00

Alle har et forhold til kjøttkaker, men det ikke mange vet er at det er såre enkelt å lage de deiligste kjøttkaker selv.
 
Dersom du har det veldig travelt kan du bruke ferdige kjøttkaker til denne retten, men hjemmelaget smaker best.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kjøttkaker i balsamico

Kjøttkaker i balsamico

Fremgangsmåte

  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  2. Skjær soppen i båter. Stek dem i en stekepanne til de er nesten ferdigstekte.
  3. Ha på balsamico og tilsett kjøttkakene. La alt steke på svak varme, under lokk, til kjøttkakene er varme. Det tar maks 7-8 minutter.
  4. Bland sammen salat og pastaen. Ha på kjøttkakeblandingen. Smak til med salt og pepper.
Tips: Her kan du benytte ferdige kjøttkaker, eller du kan enkelt lage de selv med denne oppskriften .
 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du kjøttkaker med ertestuing eller kålstuing

Slik lager du kjøttkaker med ertestuing eller kålstuing

Fremgangsmåte

  1. Når du skal lage kjøttkaker er det enklest å bruke en foodprocessor. Da får du nemlig en god og seig deig. 
  2. Ha alle ingrediensene (til og med krydder et) i bollen og kjør ca 10 - 20 sekunder, til farsen er jevn og fin.
  3. Men du kan selvsagt også lage farsen for hånd - rør da saltet godt inn i kjøttdeigen før du rører inn krydder og potetmel og sper med litt melk eller vann, litt av gangen.
  4. Form farsen til runde kaker ved hjelp av hånden og en skje som du dypper i kaldt vann.
  5. Stek kakene i middels varm panne i smør el margarin  i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.
  6. Ha kakene over i en gryte med kokende vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt).
  7. Eller aller best: ha kakene rett i hjemmelaget brun saus.
  8. Server med kokte poteter, tyttebær, ertestuing eller kålstuing.

Flere gode oppskrifter på kjøttkaker

Enkel oppskrift på ertestuing

Kålstuing lager du slik  

Brun saus hører med  til kjøttkakene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri
Dagens rett

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri

Det er altså chimichurrisausen som setter fart på smaksløkene i denne oppskriften med biff i bagett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her