Klassisk reinsdyrstek med viltsaus
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.
Legg steken i en langpanne sammen med løk i båter og gulrot i skiver, tilsett vannet og sett panna inn i stekeovnen på 125 grader. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse.
Ta steken ut når steketermometeret viser fem grader mindre enn hva du ønsker, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i minst 15 minutter mens du lager sausen.
Når steketermometeret viser ca. 70 grader har steken en rosa snittflate, ved ca. 76 grader er den grå. Kjernetemperaturen øker med ca fem grader mens steken hviler.
Server reinsdyrsteken for eksempel med stekt sopp, rosenkål, hjemmelaget viltsaus og hasselbackpoteter . Rørte tyttebær ved siden av er en sikker vinner.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Synøve Dreyer
Drikke som passer til denne oppskriften
Hjemmelaget viltsaus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sil opp kraften/sjyen. Smelt smør i en kjele og rør inn melet, la blandingen bli brun.
Spe med kraft/sjy under omrøring. Kok opp og la småkoke i ca. 10 minutter.
Tilsett rømme, geitost eller tyttebær og enebær og smak til med salt og pepper.
Server sausen til viltstek med kokte poteter, rosenkål, ristet småløk og sopp, sprøstekte baconterninger og rørte tyttebær.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Anne Manglerud
Hasselbackpoteter
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.
Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen. Legg gjerne en tresleiv el. foran poteten når du kutter slik at du ikke skjærer helt igjennom.
Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle dem med smør og strø over krydder og tørket kavring. Legg revet ost på toppen.
Stek dem på 225 grader i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene har fått en gyllen overflate.
Tips: Istedet for kavring kan du bruke knuste hasselnøttkjerner.
Perfekt tilbehør til festmiddager og alt kjøtt.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Inkognito

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Dagens rett på MMS og WAP