Knallkjøp fra Piemonte Barbaglia Ardeo 

Knallkjøp fra Piemonte Barbaglia Ardeo 

Ukens vin er en usedvanlig prisgunstig vin av druen nebbiolo.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Barbaglia Ardeo Colline Novaresi Nebbiolo 2013 (17395) er saftig og frisk med fin sødme og lett bitt. Fruktig og leskende tvers gjennom akkurat slik god nebbiolo skal være. Dermed også en god matvin, første og fremst til lysere kjøttslag, som svin og kalv men også til lam. Og selvsagt til pasta.

Typisk for området

Nebbiolo er som kjent druen som lager de store viner fra Barolo og Barbaresco, men den brukes også i rimeligere viner, i områder utenfor det aller beste selskapet. Som nord i Piemonte i åssidene ved byen Novara. Derfor heter ukens vin det den gjør.

Produsenten Sergio Barbaglia holder til i Cavallirio nord for Novara og vinområdet Ghemme som er kjent for sine lagringsdyktige viner av nebbiolo. Nærmeste nabo er det mikroskopiske vinområdet Boca som også benytter seg av nebbiolo.

Slik smaker en Boca-vin

Men Ardeo lages av druer som kjøpes inn i naboområdet. Produsenten er en veldig typisk familiedrevet vingård. Deres hovedfokus ved siden av nebbiolo er en lang rekke sjeldnere druesorter som vespolina , erbaluce , croatina og uva rara .

Piemonte har langt flere druesorter å by på enn både nebbiolo, barbera og dolcetto

Også med bobler

Denne siste er en interessant drue som har vært brukt til å myke opp nebbiolo og som kjennetegnes av sine parfymerte og bløte karakter, men likevel med et godt munngrep. Navnet rara peker ikke på at den er sjelden, derimot på at det er langt mellom druene i selve drueklasen.

Uva rara finnes også i en rosa musserende versjon, som trolig kommer i salg på nyåret sammen med flere av de andre vinene til denne interessante produsenten.

Les mer om de spennende tørre musserende vinene fra Piemonte

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Barbaglia Ardeo Colline Novaresi Nebbiolo 2013

Produsent:
Sergio Barbaglia
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
89,60 kr
Varenummer:
1739501
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .
Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen