Knallkjøp til grillmaten

Knallkjøp til grillmaten

Denne spanske rødvinen har det som trengs for å følge saftig kjøtt med tydelige grillmerker.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Når et grillet stykke kjøtt av storfe eller lam får følge av skarpe og/eller godt kydrete sauser, da trengs virkelig en vin som tåler litt juling.

Denne oppskriften passer perfekt til denne vinen

Har du mer lyst på lam, er denne også helt super til

Det gjør Castillo de Maluenda Viñas Viejas 2012 (20889) . Den har rund og sødmefylt frukt, god friskhet og en viss fasthet fra tanniner, uten å bli bitter i møtet med maten.

Prøv deg utenfor løypa

Dessuten er prisen veldig gunstig – eller fortsatt får jeg nesten si, siden den har vært med oss en stund. Spansk rødvin sliter i motvind, mens folk ikke kan få nok av italiensk sådan. Det gjør at de som ikke slavisk følger (saue)flokken, men prøver seg litt utenfor løypa, kan finne mange godbiter. Og denne vinen kommer virkelig fra utenfor allfarvei.

Her kan du lese om hvor den kommer fra

Den kostet riktignok bare 89 kroner da den kom første gang for åtte år siden i basis. Men etter at den forsvant fra den faste hylleplassen (som basisnyheter har en tendens å gjøre - selv om denne overlevde lengre enn de fleste), har den holdt seg relativt stabil.

På vei mot ny formtopp

Den har nå riktignok passert 130 kroner som for mange er en pristerskel. Tør du overskride den, kan jeg love at du ikke blir skuffet.

Etter å ha fulgt denne vinen over tid, og ikke vært like forført i noen årganger, er den nå på vei mot tidligere storhet.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Castillo de Maluenda Viñas Viejas 2014

Produsent:
Bodegas y Viñedos del Jalón
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Calatayud
Pris:
147,90 kr
Varenummer:
2088901
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen