Dagens rett

Knoker på tysk vis

Tyskerne er spesialister på dagens middagsforslag. Svineknoker og ikke minst sauerkraut er sjelden kost å se andre steder. Dyrt er det heller ikke å handle inn det du trenger for å lage retten, og vinforslaget er en fint priset og flott representant fra Alsace.

Knoker på tysk vis

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 stk
lettsaltede, røkte svineknoker

Fremgangsmåte

Legg knokene i kokende, usaltet vann. Bruk kjele som passer i størrelse til knokene. La vannet såvidt dekke kjøttet. Senk temperaturen og la knokene trekke på svak varme (85° C i koke-vannet) ca. 3 timer. Legg knokene på rist over langpanna og stek på 225° C ca. 30 minutter til de er gylne og svoren er sprø. Bruk varmluft eller grill de siste minuttene.

Serveres med vanlig surkål eller sauerkraut, poteter, sennep og evt. litt av kokesjyen.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sauerkraut

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

3 dl
1.5 ts
0.5 ts
0.5 ts
4 ss

Fremgangsmåte

Snitt kålen i fine strimler og legg den i en kasserolle med varmt baconfett eller smør. Del løken i strimler og tilsett sammen med laurbærblad, einerbær og nellikspiker. La det trekke på svak varme i ¾-1 time. Smak til med salt, pepper, sukker og eddik.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen