Søndagskvelden varer sikkert til godt over midnatt, i hvert fall for de som fortsatt har mengder med gaver som skal pakkes inn. Da kan det være godt med litt lettvint nattmat. Husk derfor å tilberede rikelig med julegrøt, noe barna også kan kose seg med morgenen etter - selve julaften.
Fisken:
Kok opp vannet med salt. Bruk gjerne en vid lav kjele. Ta kjelen av plata og legg i fisken. Sett kjelen på platen igjen og la vannet så vidt nå kokepunktet, ta kjelen til side og la fisken trekke 5-6 minutter til den er kokt. Ta fisken forsiktig opp og legg den over på varme tallerkener eller fat.
Sandefjordsmøret:
Kok opp fløten med persille. Ta kjelen av plata og rør inn smøret, ca 1 ss om gangen. Smak til med sitronsaft.
Tips:
Server juletorsken med andre grønnsaker eller grønnsakblandinger. Lag en saus i stedet for sandefjordsmør. Skjell og krepsdyr passer godt som tilbehør.
Sendt inn av
Eksportutvalget for fisk
Middag for de minste - dessert for de større:
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.
I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn
her .