Krabbe med avokadopure og tomater

Dagene er blitt lysere, og vårsesongen nærmer seg. Det er ikke lenge til vi kanskje sitter på bryggekanten og nyter nykokte reker og annet godt fra havet. Eller, som i dagens rett, bare nyter en rett der krabbe er hovedingrediens. I glasset serveres en herlig frisk hvitvin fra Loire.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Krabbe med avokadopure og tomater

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Avokadopurè
2 stk
dråper tabascosaus
Tomater
1 stk
liten rød chillipepper

Fremgangsmåte

Rør krabbekjøttet sammen med olje, limesaft, salt og pepper. Mos avokadokjøttet med limesaft og smak til med salt, pepper og tabasco. Dekk mosen tett med plast og sett den i kjøleskapet.

Flå tomatene og fjern kjernene. Skjær dem i små terninger. Finhakk løk og hvitløk. Ta ut frøene i chilien og del den i små biter, fres den med løk og hvitløk til løken er myk. Bland inn tomat og koriander og smak til med salt og pepper.

Lag en ring av tomatene på porsjonstallerkener med krabbe over og avokadopurè på toppen. Press det lett sammen. Legg litt tomat rundt anretningen. Serveres som forrett med brød til.

Fotograf: Alf Börjesson

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen