Krydder i hverdagen

Det skal så lite til for å sprite opp en litt kjedelig hverdag, så hvorfor ikke skjemme seg litt bort i vinterkulden?
Redaksjonen
26 Februar 2010 - 13:00

Vi nordmenn elsker kaffe, og vi setter til livs mer kaffe pr. innbygger enn de fleste andre i verden.
 
Heldigvis har det i løpet av de siste årene kommet mange gode alternativer til den tradisjonelle traktekaffen, og kaffeinteressen i Norge har eksplodert.
 
Kaffe er dessuten ikke bare en deilig oppkvikker om morgenen, men den er også en fabelaktig base for de lekreste drinker, varme som kalde.
 
Blant annet konkurrerer Norges beste baristaer (kaffekokere) om å lage de mest spektakulære kaffedrinker i et eget Norgesmesterskap.
 
 
Her har vi dog funnet frem til en enkel og utrolig smakfull varm drink med deilige kryddertoner og en nydelig søt sitrusfinish som er perfekt til mørke, hustrige kvelder.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Varm kaffedrink med kardemomme og likør drinkoppskrift

Varm kaffedrink med kardemomme og likør drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Først lager du en sterk kardemommekaffe ved å blande malte kardemommekjerner med kaffepulveret når du brygger kaffe.

Bruk en kardemommekjerne pr spiseskje kaffepulver. Kaffen skal ha samme styrke som en espresso.

Ha likøren i et varmebestandig glass og ha i den sterke kaffen.

Varm opp melken til kokepunktet og topp opp glasset. 

Eller pisk kremfløte og legg på toppen.

Strø malt kardemomme over.

Tips:
Du kan gjerne bruke tyrkisk kaffe til denne drinken, da den har et innslag av kardemomme i seg.

Råvare:
Cointreau

Tips:
Hvis du savner whiskyfølelsen, kan du fint bruke en whiskylikør som Drambuie i denne drinken.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her