Skjærer du kyllingfileten i skiver, blir den dessuten drøyere, selvsagt om du samtidig har ekstra tilbehør som kokte poteter og brød. Denne retten kan faktisk serveres uten kylling - om det skulle være tema.
Dagens rett
Foto: (Irina Taskova)
Denne retten blir veldig god selv om du ikke har selvplukket sopp
For her får den fyldige kremete soppsausen følger av både kyllingfilet og smørdampet kål.
02 Oktober 2024 - 00:00
Kyllingfilet med kål og kremet soppsaus
Fremgangsmåte
- Stek kylingfiletene 3-4 minutter på hver side i olje og krydre med salt og pepper.
- La dem hvile før de evt skjæres i skiver (det er en fin måte å drøye råvaren på).
- Del kålen i tynne båter og la den dampe i smør og litt vann.
- Hell fra kokevannet og spar litt til sausen.
- Sausen:
- Stek sopp og løk i litt smør. Bland inn fløte og hvitvin samt kokevannet og kok opp.
- La koke til sausen tykner.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg kyllingen oppi sausen. Dryss over finhakket persille.
- Server med smørdampet kål, kokte poteter og godt brød.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 214.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
Forsiden akkurat nå