Dagens rett
Denne retten blir veldig god selv om du ikke har selvplukket sopp
Foto: (Irina Taskova)

Denne retten blir veldig god selv om du ikke har selvplukket sopp

For her får den fyldige kremete soppsausen følger av både kyllingfilet og smørdampet kål.
02 Oktober 2024 - 00:00

Skjærer du kyllingfileten i skiver, blir den dessuten drøyere, selvsagt om du samtidig har ekstra tilbehør som kokte poteter og brød. Denne retten kan faktisk serveres uten kylling - om det skulle være tema.

Kyllingfilet med kål og kremet soppsaus

Kyllingfilet med kål og kremet soppsaus

Fremgangsmåte

  1. Stek kylingfiletene 3-4 minutter på hver side i olje og krydre med salt og pepper.
  2. La dem hvile før de evt skjæres i skiver (det er en fin måte å drøye råvaren på).
  3. Del kålen i tynne båter og la den dampe i smør og litt vann.
  4. Hell fra kokevannet og spar litt til sausen.
  5. Sausen:
  6. Stek sopp og løk i litt smør. Bland inn fløte og hvitvin samt kokevannet og kok opp.
  7. La koke til sausen tykner.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Legg kyllingen oppi sausen. Dryss over finhakket persille.
  10. Server med smørdampet kål, kokte poteter og godt brød.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals
Ukens drink

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals

Det heter seg (litt omskrevet) at av all medisin som ikke virker, smaker varmt brennevin best. Og denne klassikeren har trøstet mange opp gjennom årene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Himmelsk Pommard-kraft
+
Godbiter i pollisten

Himmelsk Pommard-kraft

Meursault-baserte François Gaunoux lager også geniale Pommard-er som skiller seg ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik går en hel appellasjon fra å være rustikk til raffinert
+

Slik går en hel appellasjon fra å være rustikk til raffinert

Når all vinlitteratur siden tidenes morgen beskriver deg som rustikk, skal det en del anstrengelser til for å endre det bildet. Her får du fortellingen om hvordan Pommard har snudd vinelskernes oppfatning.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals
Ukens drink

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals

Det heter seg (litt omskrevet) at av all medisin som ikke virker, smaker varmt brennevin best. Og denne klassikeren har trøstet mange opp gjennom årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage
+

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage

London er en magnet på unge talenter og et episenter for trendsettende barkonsepter og innovative cocktails. Metropolen byr på et svimlende bredt utvalg, og er et sted hvor trender skapes. Også trender bortenfor trendene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto
Dagens rett

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto

En skikkelig godbit er hva vi frister deg med til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Himmelsk Pommard-kraft
+
Godbiter i pollisten

Himmelsk Pommard-kraft

Meursault-baserte François Gaunoux lager også geniale Pommard-er som skiller seg ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her