Dagens rett

Kyllingspidd med mangoglaze

Mer smakfullt får du neppe kylling, og denne er perfekt for den store dagen som snart er over oss.

Kyllingspidd er virkelig deilig, og en rett som hele familien verdsetter. Legg det på grillen eller stek den i panna og du har et fantastisk måltid.
 
Men dette er også en perfekt rett når du skal ha gjester og skal lage til koldtbord, for marinaden selve spydene kan du gjøre klare dagen før!
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kyllingspyd med mangoglaze

Antall porsjoner

6

Ingredienser

18 stk
Mangoglaze
litt
Tilbehør
Urtedressing
litt
Kremet fruktsalat

Fremgangsmåte

Legg trespydene i vann mens du klargjør de andre ingrediensene:

Del kyllingfiletene i tre på langs. Træ dem på spydene.

Bland sammen alle ingrediensene til mangoglazen . Pensle over kyllingspydene.

Stek dem raskt på hver side i litt smør eller olje på middels varme og etterstek noen minutter i stekeovn ved 180 °C.

Eventuelt kan de stekes raskt i en panne, avkjøles og varmes opp i ovn/grill rett før servering.

Poteter:
Ha potetene i en kjele og hell kokende vann over potetene så det så vidt dekker. Dryss over havsalt.

Kok potetene møre uten lokk. Saltet vil da feste seg rundt potetene.

Salat:
Lag en stor og blandet salat - bruk gjerne reddiker, fennikel, fetaost, frisk asparges, vannmelon og hvorfor ikke blå stemorsblomster til pynt.

Ha på litt god olivenolje og balsamicoeddik.

Server kyllingspydene med poteter, salaten, urtedressingen , søt chilisaus, aioli og kremet fruktsalat.

Du kan godt klargjøre disse kyllingspiddene dagen før, og hvorfor ikke legge dem på grillen?

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Mangoglaze/marinade

Ingredienser

1 ss
1 ts
sambal olek/chilipasta

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene, smak til med litt sitronsaft og salt og pepper. Utmerket til hvitt kjøtt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Aioli

Fremgangsmåte

Hell væsken over brødet og la det trekke i 5-10 minutter. Press ut så mye væske som mulig. Ha brød og hvitløk i en tremorter og støt heftig i 5 minutter til du har en jevn pasta. Gni inn eggeplommer og salt til blandingne er tykk og seig. Fortsett med å arbeide inn oljen dråpe for dråpe. Når aiolien er blitt en tykk krem kan du bytte ut støteren med en trådvisp og tilsette oljen litt raskere. Tynn med vann og sitronsaft hvis den blir for tykk.
 
Anretning:
Grill hummerhale og klo. Legg oppå geleén, pynt med wasabiaioli, frisk pak choy og russisk kaviar.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Urtedressing

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene og smak til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kremet fruktsalat

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til dressingen.

Skrell og del agurken i to på langs og skrap ut frøene med en teskje. Ha biter av agurk og pære i blandingen.

Smak til med sitron og krydder. Sett kaldt til den skal serveres.

Pynt med biter av vannmelon, agurk og noen blå druer rett før servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen