Kyllingvinger med godt følge

Vi satser på litt snacks på fredagskvelden. Kyllingvinger er fingermat med masse smak, og i oppskriften du får her finner du tips til godt tilbehør. Rødvin hører selvsagt med, og den franske godbiten vi anbefaler til måltidet er svært populær i sitt hjeml
Redaksjonen
06 Juni 2003 - 02:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kyllingvinger med godt følge

Kyllingvinger med godt følge

Fremgangsmåte

Legg kyllingvingene i en ildfast form eller i langpannen. Bland sammen ingrediensene til grillsausen og pensle kyllingvingene godt. Stek ved 200°C i ca. 30 minutter.

Skjær kyllingkjøttet i passe biter, dypp dem i sammenpisket egg og vend dem i strøkavring tilsatt salt og pepper. Stek bitene i en panne ved middels sterk varme i ca. 3 minutter. Stikk kyllingsticksene på trepinner.

Grønnsaker som er godt egnet til å lage staver av er gulrot, agurk, paprika, stilkselleri, blomkål, kålrot, neper, reddiker og friske sukkererter. Her skal man bare la fristelsene råde, og følge hjertet i valget. Vask og rens grønnsakene godt, og kutt dem opp i passende staver eller buketter.

Rør rømmen til løkdippen glatt og tilsett finrevet løk. Legg noen løkringer på toppen til pynt.

Rør lett i yoghurten til tzatsikien. Riv agurken på et rivjern og sil fra overflødig væske. Rør inn agurk og presset hvitløk i yoghurten og smak til med salt og pepper.

Snitt et kryss i topp og bunn på tomatene til salsaen og ha dem i kokende vann i ca. 10 sekunder. Ta dem opp og fjern skinn og stilk. Fjern frøranden på chiliene. Ha alle ingrediensene i en matprosessor og mos til passe konsistens. Smak til med salt.

PS: Salsa kan kjøpes ferdig på glass. Du kan også bruke andre typer dipper. Velg det du liker best.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Feir den norske epledagen med legendarisk dessertvin
+
Klubb
Ukens kombo - mat- og vinkombinasjoner

Feir den norske epledagen med legendarisk dessertvin

På øya Pantelleria mellom Sicilia og Afrika lager de komplekse dessertviner som passer perfekt til søte desserter med norske epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir indrefileten både intens og fruktig
Dagens rett
Kirsebærgrillet indrefilet

Slik blir indrefileten både intens og fruktig

Mørere kjøtt enn indrefilet finnes selvsagt ikke. Men selv dette tandre kjøttet trenger litt drahjelp. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er den aller mest spennende nyheten blant 60 brennevin i september
+
Tester
60 nyheter brennevin i basis og BU september 2022

Dette er den aller mest spennende nyheten blant 60 brennevin i september

En rom som har modnet på 60 meters havdyp og som har med seg skjellveksten topper de sterkeste nyhetene i september.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Feir den norske epledagen med legendarisk dessertvin
+
Klubb
Ukens kombo - mat- og vinkombinasjoner

Feir den norske epledagen med legendarisk dessertvin

På øya Pantelleria mellom Sicilia og Afrika lager de komplekse dessertviner som passer perfekt til søte desserter med norske epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Klubb

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum

Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du nå rabatter på italienske delikatesser, alt du trenger av utstyr til vinhobbyen din, og vinreiser til Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Verdens enkleste middag kan også bli den aller best
Dagens rett
Pølser stekt i panne med løk og potet

Verdens enkleste middag kan også bli den aller best

Dette er en enkel rett som du kan lage titt og ofte, enten du har dårlig tid, eller bare har lyst på noe raskt og godt. Og ikke minst om du har kokte poteter til overs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Mat & Vinklubb gir deg rabatt på vinutstyr og italiensk mat
+
Klubb

Apéritifs Mat & Vinklubb gir deg rabatt på vinutstyr og italiensk mat

Apéritif har inngått samarbeid med Vino Club og Vino Deli. De gir deg 10 prosent rabatt på vinutstyr og 20 prosent rabatt på alt i sin delikatessebutikk med godbiter fra Nord-Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir indrefileten både intens og fruktig
Dagens rett
Kirsebærgrillet indrefilet

Slik blir indrefileten både intens og fruktig

Mørere kjøtt enn indrefilet finnes selvsagt ikke. Men selv dette tandre kjøttet trenger litt drahjelp. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her